Početna - GOSPODARSTVO - Općina Viškovo dobila 2,4 milijuna kuna za spojnu cestu Brnasi-Dovičići

Općina Viškovo dobila 2,4 milijuna kuna za spojnu cestu Brnasi-Dovičići

Općina Viškovo kreće u aktivnosti vezane uz ostvarenje projekta građenje građevine komunalne infrastrukture ceste – spoj sa spojnom cestom Brnasi-Dovičići i to temeljem ostvarenih bespovratnih sredstava u iznosu od 2.397.590,94 kune.

Naime, Općina Viškovo prijavila je projekt na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine. Radi se o natječaju iz Mjere 07, Podmjere 7.2. – Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije, tip operacije 7.2.2.. – ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta temeljem kojeg je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela odluku o prihvatljivosti te Općini Viškovo utvrdila najviši iznos potpore.

Cilj projekta izgradnje nerazvrstane ceste – spoj sa spojnom cestom Brnasi-Dovičići je povećanje sigurnosti za pješake, osobito školsku djecu te vozače kao i poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture na području općine Viškovo. Izgradnjom ceste omogućit će se povezivanje prometnice u sklopu sportsko rekreacijske zone Halubjan s postojećom prometnicom te mogućnost realizacije planiranih kapitalnih projekata u sportsko-rekreacijskoj zoni – sportske dvorane s pratećim gospodarskim sadržajima i Zavičajne kuće zvončara kao i javnog parkirališta u sklopu zone, a koji su od interesa za gospodarski i turistički razvoj općine Viškovo.

Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 2.938.860,13 kn, a predviđeno trajanje je 8 mjeseci. Realizacijom će se izgraditi nerazvrstana cesta dužine 237,84 m zajedno s kružnim okretištem, oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom, nogostupima i prometnom signalizacijom.

U svrhu provedbe projekta u prethodnom razdoblju izrađena je cjelokupna projektna dokumentacija te ishođene sve potrebne dozvole.

Važno je omogućiti adekvatnu prometnu infrastrukturu potrebnu za realizaciju planiranih projekata na području provedbe projekta kao i osigurati veću prometnu sigurnost i sigurno kretanje pješaka i školske djece budući da se navedeni put koristi kao brži put za odlazak/dolazak u školu te do sportskih sadržaja u sklopu zone, navodi se u priopćenju.

„Ostvarivanjem projekta svakako se utječe na kvalitetu života i životni standard stanovnika posebice posjetitelja i korisnika sportsko-rekreacijske zone te buduće Zavičajne kuće zvončara. Navedeno će posljedično utjecati i na povećanje broja turista te razvoj turističke ponude na području Općine. Također, realizacijom projekta poboljšat će se uvjeti rada za gospodarske subjekte u planiranoj zoni čime će se doprinijeti i razvoju poduzetništva i malog obrtništva“ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Opatije kršili mjere samoizolacije

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih ...