Početna - IZDVOJENO - Oprez pri organizaciji manifestacija zbog očuvanja turističke sezone

Oprez pri organizaciji manifestacija zbog očuvanja turističke sezone

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas boravi u radnom posjetu Primorsko – goranskoj županiji. U Opatiji je održan sastanak sa županom PGŽ Zlatkom Komadinom, gradonačelnikom Grada Opatije Fernandom Kiriginom i predstavnicima turističke privrede na temu provođenja protuepidemijskih mjera u turističkom sektoru.

Sa sastanka je upućena preporuka da se bez potrebe ne održavaju velike manifestacije, a one koje će se održati trebaju biti u kontroliranim uvjetima sukladno važećim mjerama koje su danas stupile na snagu. To je preduvjet za dobru sezonu, poručila je ministrica:

– Ne smijemo si dozvoliti da nam se ponovi prošla godina, imamo  sve preduvjete za jako dobru turističku sezonu, pogotovo u Primorsko-goranskoj županiji i jako mi je bilo drago čuti od svih dionika koliko su svjesni situacije. Gotovo je 70 posto hrvatskih  turističkih djelatnika cijepljeno, što je iznimno važno jer je prvo je pitanje s naših emitivnih tržišta što smo napravili za sigurnost njihovih građana, kazala je ministrica Brnjac.

– Na terenu se dobro koordiniramo, sve službe zajednički donose odluke, trenutno imamo dobre brojke, no treba jako paziti da ne eskaliraju i da ne uđemo u narančastu zonu, moramo biti pažljivi da ne proizvedemo dodatna žarišta, naglasila je direktorica TZ Kvarner Irena Peršić-Živadinov. Na području PGŽ postoji više od 50 lokacija za testiranje turista, a raste potražnja za izoliranim vilama i smještajem više kategorije te nautikom, kazala je Peršić-Živadinov.

– Pratit ćemo situaciju i djelovati u skladu s mjerama. Našu najveću manifestaciju Retropatiju smo prenijeli u rujan, a ako za to ne budu uvjeti neće se održati. Moramo biti vrlo pažljivi jer živimo od turizma, istaknuo je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

Ministrica Brnjac i gradonačelnik Kirigin sudjelovali su i na svečanom otvorenju Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2021. u ACI marini Opatija u Ičićima. Riječ je o Nautičkom putovanju posade – novinara i ostalih zaposlenika tih dnevnih novina sa svrhom promocije nautičkog turizma. Jedrilica na tri tjedna postaje svojevrsna putujuća redakcija koja obilazi tridesetak marina i anketira više od tisuću nautičara od Istre do krajnjeg juga Hrvatske koji govore o kvaliteti usluge u pojedinoj marini.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...