Početna - IZDVOJENO - ORAŠAR, BLAGDANSKA BALETNA BAJKA U „ZAJCU“
Orasar

ORAŠAR, BLAGDANSKA BALETNA BAJKA U „ZAJCU“

Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i ove sezone svojoj publici osigurava mogućnost da u prosinačke dane uoči božićnih blagdana te prvim danima nove 2016. uživa u jedinstvenom ozračju blistavog „Orašara“, baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. Bajkovita plesna priča pod velikim, svjetlucavim borom o putovanju u snove, svoju publiku čeka u „Zajcu“19. prosinca, potom 21. kada su na programu dvije izvedbe: u 12.00 i 19.30 sati, pa 22. i 23. prosinca. Sljedećeg mjeseca, izvedbe „Orašara“ na programu su 4. i 5. siječnja.

U ovogodišnjim izvedbama, ulogu Clare u alternaciji će plesati Marta Kanazir i Tamara Szilagyi, ulogu Princa Balint Raucher i Owen Lane, dok će se u ulozi Drosselmeyera izmijenjivati Daniele Romeo i Andrei Köteles.  U ulozi Snježne kraljice izmijenjivat će se Cristina Lukanec i Marta Voinea Čavrak.  Uloge Colombine i Praline plesat ćeAnca Zgurić dok će Kralj miševa biti Joseph Cane, a Fritz Borna Šebelja.. U ostalim ulogama i ansamblima gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi  sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka.

Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje  Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić.

„Orašar“Petra Iljiča Čajkovskog jedno je od najljepših djela klasične baletne literature i svakako jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća. Svake godine tijekom zimskih mjeseci brojne baletne kuće diljem svijeta izvode upravo ovaj poznati balet. Za vrijeme blagdana i djeca i odrasli se jednako raduju ovoj baletnoj čaroliji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...