Početna - IZDVOJENO - Orešković: Jedva čekamo početi raditi – što prije potrebno je riješiti problem javnog duga i deficita
oreskovic screenshot
foto: screenshot

Orešković: Jedva čekamo početi raditi – što prije potrebno je riješiti problem javnog duga i deficita

U  nastavku donosimo ključne poruke jučerašnje izjave mandatara Tihomira Oreškovića:

O predstavljanju

Predstavljanje je prošlo u pozitivnoj atmosferi. Prezentirao sam svoj životopis. Predstavio se pojedinačno i svaki član Vlade. Reakcije su bile uistinu pozitivne. Imena koja smo danas komunicirali su pozitivna kombinacija ljudi iz privatnog i javnog sektora te akademske zajednice. To je kombinacija koja će ostvariti – uvjeren sam – vrlo pozitivne rezultate. Sutra krećemo – što prije formirati Vladu. U budućoj vladi imamo tri žene koje su vrlo uspješne. Nismo gledali tko je iz koje regije, već kvalitetu kandidata. Izabrali smo najbolje kandidate – to je najbitnije za Hrvatsku.

O javnom dugu i deficitu

Jedan od najvećih izazova i problem je visoki javni dug. Europska komisija danas je potvrdila da to trebamo riješiti. Dakle, potrebno je fokusirati se na javni dug i deficit. Gospodin Zdravko Marić ima iskustva u javnom sektoru, radio je u Vladi, a ima iskustva i u privatnom sektoru. Njegovo iskustvo će nam dobro doći u rješavanju problema javnog duga i deficita. Jedva čekamo početi raditi, a građani to isto očekuju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...