Početna - IZDVOJENO - Ostanite u dobroj formi i zimi
Foto: web

Ostanite u dobroj formi i zimi

1. Doručak

Započnite dan kako treba. Za doručak jedite hranu koja sadrži bjelančevine (npr. jaja), zdrave masti (npr. orašasti plodovi) i zeleno povrće (npr. špinat). To će vas držati budnima, pomoći će vam u sagorijevanju masti tijekom dana i duže vas držati sitima.

Hranite se zdravo i redovito. Time će vaša razina energije ostati visoka, bit ćete bolje raspoloženi i lakše ćete se vratiti u formu.

Iz prehrane nastojte izbaciti – kofein, prerađeni šećer, alkohol i prerađenu hranu.

2. Vježbajte

Dani su sve kraći, vrijeme se pogoršava i uvijek nađemo ispriku za izbjegavanje vježbanja: prevlažno je, prehladno ili prevjetrovito. Istina je kako bi vani trebala biti snježna oluja da bi vježbanje zbilja postalo nemoguće. Umjesto da se zakopate tako da ništa ne radite i vježbu smatrate kaznom, promijenite perspektivu.

Barem pola sata svakog dana odvojite za bilo koji način kretanja ili aktivnosti (trčanje, hodanje).

3. Vježbajte ujutro

Iako ne zvuči jako primamljivo, time ćete imati puno više energije u ostatku dana. Navečer će brzo pasti mrak i nećete imati snage za vježbanje, zato krenite odmah ujutro. To također znači da ćete uhvatiti danjeg svjetla čim se probudite, a to će vam popraviti raspoloženje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...