Početna - IZDVOJENO - Otvoren je natječaj za nominaciju za nagrade „Volonteri godine“
Volonteri godine

Otvoren je natječaj za nominaciju za nagrade „Volonteri godine“

Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke obilježava Međunarodni dan volontera, 5. 12. dodjelom nagrade „Volonteri godine“ koja je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatost volontera i volonterskog rada. Natječaj je otvoren od 22. 10. 2015. do 5.11.2015. do 15 sati.

Volonterstvo je jedan od najsnažnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikovanju demokratskih promjena u svakom društvu te je važan dio svakoga suvremenog društva. Kao dobrovoljna aktivnost, volonterstvo je prije svega sloboda izbora, a sloboda jest osnovna težnja ljudske civilizacije i obilježje demokracije. Volonteri imaju priliku pomoći drugima, ali i ukazati na probleme i potrebe oko nas.
Kako bi se u centar pozornosti stavilo upravo najvažnije aktere u „volonterskoj priči“ – volontere i volonterke, obilježava se njihov dan – Međunarodni dan volontera, 5.12.

Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, obilježava Međunarodni dan volontera, 5.12. dodjelom nagrade „Volonteri godine“ koja je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatost volontera i volonterskog rada.

Uz nagradu pojedinačne nagrade, Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka samostalno dodjeljuje nagradu za dobru praksu uključivanja volontera, „Organizator volontiranja 2015“ s ciljem promocije dobrih i kvalitetnih volonterskih programa.

Kao i ranijih godina po objavljenom javnom pozivu za nominaciju kandidata za volontere godine, tročlana komisija sastavljena od predstavnika Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i udruge SMART odabrat će tri volontera s područja grada Rijeke i tri s područja županije, kojima će biti uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2015. godine, dok će predstavnici SMART-a odabrati najboljeg organizatora volontiranja.

Detaljna uputstva za nominaciju i nominacijski obrasci mogu se preuzeti u prilogu ovog članka ili na web stranicama Primorsko-goranske županije (www.pgz.hr ) i SMART-a (www.volonterski-centar-ri.org) ili zatražiti putem e-maila smart@smart.hr.
Natječaj je otvoren od 22. 10. 2015. do 5.11.2015. do 15 sati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se obratite na broj telefona 051/332-750 ili 051/586-551.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...