Početna - TOP - Otvorena 10. Božićna bajka u Parku prirode Učka
Kućica Djeda Božićnjaka

Otvorena 10. Božićna bajka u Parku prirode Učka

Djed Božićnjak u kočiji te s pratnjom stigao u svoj zimski dom na Učki, gdje će boraviti do nedjelje, 16. prosinca 2018. godine

Lovran, 14. prosinca 2018. – U nazočnosti ravnatelja Javne ustanove „Park prirode Učka” Egona Vasilić, zamjenice gradonačelnika Grada Opatije Vere Aničić, direktorice Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić i drugih uzvanika na prijevoju Poklon u mjestu Vela Učka otvoreno je deseto po redu zimsko događanje za djecu „Božićna bajka u Parku prirode Učka”.

Djed Božićnjak je u prigodno ukrašenoj kočiji s konjem te u pratnji dva pomoćnika-vilenjaka stigao u svoj zimski dom na Učki – blagdanski ukrašenu kućicu informacijskog centra Parka prirode Učka.
Nakon glazbene dobrodošlice, koju su Djedu Božićnjaku priredila djeca iz zbora „Girotondo” i zbora Glazbene škole „Mirković” iz Opatije, Djed Božićnjak se pojedinačno susreo s djecom koja žive na Učki i u njezinoj neposrednoj okolici, članovima dječjih zborova i najmlađim članovima Športskog ribolovnog kluba „Zubatac” iz Lovrana. 

Do nedjelje, 16. prosinca, Djed Božićnjak će primati i svu drugu djecu koja pristignu na Poklon izraziti mu svoje želje te će ih darivati svojom šaljivom mudrošću i slatkišima.
Zabavni program, koji se održava u prostranom, grijanom i blagdanski ukrašenom šatoru, obuhvatit će radionicu izrade Božićnih čestitki i ukrasa te prirodoslovnu radionicu projekta „Putujući znanstvenici” Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, koja će se održati u subotu i nedjelju.

Djed Božićnjak s pratnjom

Obiteljsko blagdansko ozračje upotpunit će ugostiteljska ponuda s prigodnim slasticama. Snijegom prekriveni i Božićnim svjetiljkama ukrašeni prostor na Poklonu, na kojemu se ovo događanje odvija, idilična je slika Božićnog ugođaja u području zaštićene prirode. 

Događanje „Božićna bajka u Parku prirode Učka” organizira Javna ustanova „Park prirode Učka”  sufinanciranim sredstvima Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednica Grada Opatije. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

PREDNOSTI KONZUMACIJE VIŠANJA

Sezona je višanja Jednog od najomiljenijeg sezonskog voća koje je nastalo križanjem trešanja s divljim vrstama koje su kiselije. Višnje ...