Početna - IZDVOJENO - Otvorena izložba u čast 50. godina Lumber kluba Opatija
Izložba 50 let Lumber
foto: Grad Opatija

Otvorena izložba u čast 50. godina Lumber kluba Opatija

U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji, u ponedjeljak, 27. siječnja 2016. prigodno i svečano otvorena je izložba koja je nastajala s bitnim povodom: obilježavanje 50. godišnjice osnutka udruge Lumber klub Opatija.

Udruga Lumber klub Opatija inače tijekom ovogodišnjeg karnevalskog razdoblja, koje upravo traje,  raznovrsnim programom obilježit će 50. godišnjicu svog svoga osnutka, a samim time i povijesni razvoj Opatijskog karnevala.

Lumber klub Opatija u svojih 50 godina postojanja bio je i ostao udruga koja je u Opatiji nositelj i sudionik karnevalskih zbivanja. Na svojim gostovanjima članovi ove Udruge koristili su uvijek priliku da istakne ljepotu i značaj Opatijskog karnevala i Opatije kao grada, ali i Opatije kao turističke destinacije. Stoga su njezini članovi ponosni što udruga kojoj pripadaju predstavlja povijesni kontinuitet opatijskog karnevala, pa je zato i ova jučer otvorena  izložba u duhu karnevala i maškara, tako da se svaki posjetitelj bar na trenutak može vratiti u protekle godine i doživijeti… „ maškarani dani va našoj Opatije „.

Na  otvorenju izložbe bio je nazočan i gradonačelnik Ivo Dujmić, u društvu meštra Tonija i Kraljice karnevala, te pusnog gradonačelnika Duleta, ali i brojnih drugih posjetitelja, članova Lumbera kluba, i građana, koji su uživali u atipičnoj atmosferi otvorenja izložbe, ali zato potpuno usklađenoj s Petim godišnjim dobom – karnevalskim. Gradonačelnik je ovom prigodom čestitao jubilej svim bivšim i sadašnjim članovima Lumber kluba, koji su svoju ljubav prema zavičaju artikulirali njegujući i oživljavajući pusne običaje te tako, čuvajući tradiciju, ujedno i sami postali njezinim bitnim dijelom.

Izložba ostaje otvorena do 7. veljače.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...