Početna - IZDVOJENO - Otvorena je izložba Vedrina japanskog kilta, Opatija
japanski_kilt
web

Otvorena je izložba Vedrina japanskog kilta, Opatija

U subotu, 6.6.2015. godine otvorena je u Hrvatskom muzeju turizma, u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji izložba originalnih japanskih rukotvorina „Vedrina japanskog kilta“

Otvorenju su nazočili japanski veleposlanik nj.e. g. Keiji Ide kao i azerbejdžanski veleposlanik nj.e. g. Kamil Khasiyev.

„Ova je izložba značajna za širu regiju jer je japanska škola kilta vrlo jaka i utjecajna među poznavateljima koji cijene minuciozno umijeće, skupocijeni materijal i posebnosti u nijansiranjima japanskih majstora kilta“, izjavila je ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma, Katarina Mažuran Jurešić.

Autori kiltova na opatijskoj izložbi su: Midori Kubota, Naomi Nakamura, Shizuko Kuribayashi, Sakae Suzuki, a gosti izlagači Ekiko Sasabuchi, Sara Celli (Italija) i Leyla Khasiyeva (Azerbeidžan).

 

 

Izložba se realizira u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj i Udrugom japanskih učitelja rukotvorina.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...