Početna - IZDVOJENO - Otvorena šetnica ispod Hiltona

Otvorena šetnica ispod Hiltona

Novouređeni dio šetnice na Costabelli dug 222 metra koji prolazi ispod Hilton Costabella Beach Resort&Spa otvoren je za šetače.
Buduća šetnica ukupne dužine gotovo 5,8 km, povezat će postojeće i novouređene plaže te postojeće i planirane sportske, rekreativne i turističke sadržaje smještene duž zapadne obale grada. Riječ je projektu za kojeg je dijelom napravljena projektna dokumentacija i ishođene dozvole, a dijelom se rješavaju složeni imovinsko – pravni poslovi, s obzirom na to da je riječ o pomorskom dobru.
Rekonstrukcijom je uređena površina od oko 1.420 četvornih metara, a sama šetnica koja se nalazi ispod Hotelskog Resorta Hilton Costabella, duga je približno 222 metra.
Dio koji se nalazi ispod Hotelskog Resorta Hilton Costabella pretvoren je u svojevrsni trg širine 15 metara, uz koji se nalazi caffe bar koji će nositi ime po prvom pobjedniku Grand prix Preluka motociklisti Luigi Villoresi. Borjan Brnčić, direktor JTH Costabella d.o.o. kazao je kako će cijeli caffe bar biti posvećen legendama motociklizma budući da je još davne 1939.g. na Preluku održana prva moto utrka na stazi dugoj šest kilometara koja je vodila od Costabelle na riječkoj strani, do raskrižja prema Opatiji i Pavlovcu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...