Početna - IZDVOJENO - “Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda”, u Opatiji
opatija slatina
web

“Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda”, u Opatiji

U Opatiji je danas, 20.ožujka 2015. godine održan seminar pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda“, tijekom kojeg je  predstavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., kojeg je Europska komisija usvojila 17. prosinca 2014. godine.

Provedba ovog Operativnog programa, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, omogućit će znatna ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj zahvaljujući ukupnom proračunu koji iznosi 1,849 milijardi eura (od kojih 85% dolazi iz Europskog socijalnog fonda). Ulaganja će biti usmjerena na različite ciljne skupine diljem zemlje kako bi se, između ostaloga, poboljšala njihova situaciju na tržištu rada, osigurale kvalitetnije javne usluge i povećalo sudjelovanje građana Republike Hrvatske u cjeloživotnom obrazovanju

Uzvanicima se obratio ministar rada i mirovinskog sustava, prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med. koji je naglasio kako ovaj program pruža priliku mnogim institucijama i organizacijama koje se bave područjem zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja, cjeloživotnog učenja i dobrog upravljanja, stoga je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava upravo ovom prilikom odlučilo informirati što je više moguće potencijalnih korisnika o Europskom socijalnom fondu i motivirati ih na početak pripreme svojih projekata.

Ovo događanje obilježilo je početak provedbe Operativnog programa i bilo je jedinstvena prilika na kojoj su sudionici mogli saznati više o ključnim područjima koje će Europski socijalni fond pokrivati te postaviti pitanja predstavnicima institucija odgovornih za provedbu ovog programa.

Za sve ostale informacije i upite o aktivnostima Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj molimo posjetite internetsku stranicu www.esf.hr  ili nam se obratite putem e-maila: esf@mrms.hr

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...