Početna - IZDVOJENO - Otvorene prijave za Sportsko i Vertikalno lice Platka 2021.

Otvorene prijave za Sportsko i Vertikalno lice Platka 2021.

Nakon Vau vau i Zen lica Platka, održanih početkom srpnja, u drugoj polovici kolovoza očekuju nas Sportsko i Vertikalno lice Platka. Sada već tradicionalno, peto izdanje turnira u odbojci na pijesku, košarci 3v3, malom nogometu, boćanju i disc golfu sprema se za 21. kolovoz, dok je 29. kolovoz rezerviran za trail trkače i MTB bicikliste koje očekuju neke novosti.

Kako bi se i najmlađi uključili u sportske aktivnosti što ranije, na obje manifestacije održat će se DJEČJI KUTAK POWERED BY INA. Na Sportskom licu tako će se u suradnji s NZJS PGŽ održati Sportski poligon, kutak unaprjeđenja oralnog zdravlja, radionica Prevencija ozljeđivaja male djece te CPR radionica, dok će se na Vertikalnom licu pod stručnim vodstvom kineziologa, odgajatelja i stomatologa održati Sportski polygon, parkour radionica, kreativna radionica o zdravoj hrani te edukatinva radionica oralne higijen i “Zubić kviz”.

Svi zainteresirani već se mogu prijaviti za neki od pet uvijek atraktivnih sportova. Odbojka na pijesku, koju igraju tročlane ekipe s najmanje jednom djevojkom, uvijek prva popuni ždrijeb od 12 ekipa na koliko je ograničen broj tako da ukoliko mislite rezervirati svoje mjesto, savjetujemo da požurite. Košarci 3v3 prošle je godine asfalt zamijenjen sportskom podlogom što je privuklo veći broj ekipa te podiglo kvalitetu turnira  pa se očekuje da će se i ove godine vratiti branitelji naslova te pronaći novi izazivači. Nogometaši od prve godine vole doći na Platak, jer kažu da je tamo na prvom mjestu fer play, dobra organizacija i druženje te im asfaltna podloga ne smeta previše. Boćanje privlači sve uzraste te podjednako cure i dečke koji su na terenu vole međusobno odmjeriti snage pa ćemo vidjeti tko će ove godine osvojiti prvi bulin Platka. Nakon što ste četiri godine imali priliku upoznati se s disc golfom, ove godine turnir je po prvi puta odobren od strane PDGA – krovnog svjetskog udruženja disc golfera. To znači da će se nastup na turniru bodovati za globalni rejting svim igrača članovima PDGA-a što će vjerujemo privući veći broj sudionika.

Svi najuspješniji sudionici dobit će ručno izrađene, unikatne medalje od drva i nagrade sponzora.

Sve informacije o događaju i prijavnice možete pronaći na  facebook događaju Sportsko lice Platka 2021. i web stranici.

Tjedan dana kasnije, točnije u nedjelju 29. kolovoza na Platak se vraćaju ljubitelji trail trčanja i MTB biciklizma. Kako bi se vratili „stari“ posjetitelji, ali došli i oni koji još nisu otkrili čari trčanja po obroncima na području Platka, organizatori su osmislili nove staze. „Laganini 10ka“ je relativno jednostavna, jako trčljiva staza s nezahtjevnim usponima, a nudi sve atrakcije Platka. „Izazovna 25ica powered by INA“ je kako sam naziv kaže – izazovna, kako organizacijski tako i za trače. Ipak, za one u dobroj formi ili željne jedne nove avanture od 29 km s ukupnim usponom od 1600 m, bit će prava poslastica. Osim osjećaja zadovoljstva na kraju utrke, trkačima će zasluženo pripasti i 2 ITRA boda koje su dodijeljeni ovoj utrci od strane  krovne svjetske organizacija trail trčanja. Na temelju prikupljenih boodova možete se kvalificirati za nastup na prestižnom UTMB® natjecanju. Biciklistička utrka ostaje pri prošlogodišnjem formatu koji je dobio pohvale. To znači da utrka ide u XCO formatu – pedalirat će se 5 krugova od 4,4 km. Ovaj zanimljiviji, kompetitivniji i atraktivniji format prošle godine privukao je najveći broj biciklista do sada.

U suradnji s SŠD Nautilus te Sveučilištem uz Rijeci uz financijsku podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka sve sportske aktivnosti za studente UNIRI su besplatne. Prijaviti se možete već danas na Vertikalno lice Platka 2021., a sve informacije možete pratiti i na web stranici Sva lica Platka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...