Početna - IZDVOJENO - Otvorenje izložbe Stele Cunjak
web

Otvorenje izložbe Stele Cunjak

Hrvatski muzej turizma je na međunarodnom slikarskom natječaju „Mandrać“ 2013. godine dodijelio Steli Cunjak nagradnu izložbu koja će biti otvorena u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji, u utorak, 23. prosinca 2014. godine u 18 sati.

Izložba pod nazivom MNOŠTVO … misli, ljudi, riba, ptica, pitanja… objedinjuje nekoliko njezinih novijih slikarskih ciklusa. Riječ je o likovnim istraživanjima fenomenologije mnoštva, mase, o pokretljivosti gomile, odnosno propitivanja mogućnosti slikarskog prikaza pokreta, gibanja, na tragu futurizma koji je dinamiku i tehnologiju proklamirao kao ključni postulat suvremenosti i budućnosti. Pokretljivost prirodnina dočarana je simplificirano, minucioznim i shematskim prikazima jata, roja, plova ukomponiranih u lazurne, nehotične poteze po platnu. Stelu Cunjak zanima i ljudska masa koja može imati mračne porive i činiti zla. Slike su prepune silnica pozitivnog ili negativnog naboja, koje brzaju platnom, vrtlože se, bježe i odašilju poruku o promišljanju sebe i uklopljenosti među druge. Stoga valja pažljivo iščitati Steline likovne zapise koji problematiziraju mnoge boljke današnjeg, potrošačkog društva bez identiteta i ideala.

Izložba ostaje otvorena do 1. veljače 2015. godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...