Početna - IZDVOJENO - Otvorenje Ljeta na Ljetnoj pozornici, Opatija
Ljeto-na-Ljetnoj-2015
web

Otvorenje Ljeta na Ljetnoj pozornici, Opatija

Ovogodišnji program odvija se pod motom „Ne pamtimo dane, pamtimo trenutke”, a ljeto na Ljetnoj pozornici počinje 6. lipnja koncertom Vlatka Stefanovskog i Vaska Atanasovskog pod nazivom „Vatra i Led“ .

Program je raznolik i svatko će naći nešto za sebe, HNK Ivan pl. Zajc će u Opatiji gostovati s dva ”dvostruka događanja” – baletom ”Šeherezada & Carmen” 29. lipnja, te koncertno-scenskom izvedbom opere ”La Vida Breve & El Amor Brujo” 1. Srpnja, a koji će se odvijati u sklopu Riječkih ljetnih noći. 26. Lipnja je na rasporedu „Mamma mia!“ mjuzikl u izvođenju zagrebačkog kazališta Komedija i  opereti ”Momci na brod” koja će 14. srpnja predstaviti suradnju Kazališta Mala scena i Muzičke akademije u Zagrebu.

Trenutke ćemo pamtiti i uz  riječku indie rock skupinu Jonathan, koncert ”60 godina rock and rolla”, a Ljeto će obilježiti i nastup Puhačkog orkestra Fužine, nastupi Olivera Dragojevića, Tončija Huljića i Madre Badessa Banda, opatijske klape Kamelija, Zdravka Čolića, Riccarda Staraja, Duška Jeličića – Duleta i Mirjane Bobuš, Massima, Crvene Jabuke te tradicionalni humanitarni koncert Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije ”Pružimo ruke za ljubav“

Ljetna pozornica ugostiti će  i nekoliko festivala – MIK koji će u Opatiji imati prvu festivalsku večer,slijedi jubilarno 15. izdanje Liburnia Jazz Festivala, prvo opatijsko izdanje Solo Positivo Film Festivala početkom kolovoza, te program Ususret LFF-u kao najava Liburnia Film Festivala koji se održava krajem kolovoza.

Dio Ljeta na Ljetnoj pozornici bit će i  Branko Đurić Đuro sa svojim novim autorskim hitom ”Đurologija” koji će 8. srpnja ”izazvati upale trbušnih mišića gledatelja uslijed napadaja smijeha”.

Tu je i neizostavno  kino na otvorenom na koje se ove godine zbog radova ulazi s mula, a radit će od 1. lipnja do 31. kolovoza, a ukoliko to vrijeme dozvoli projekcija će bit i tijekom rujna.

Prikazat će se oko šezdeset projekcija, nedjelja je i dalje dan za obiteljski film i filmove za djecu, utorkom europski film, a četvrtkom ćemo pokušati emitirati premijere. Bit će tu i prijenosi sportskih događanja na najvećem platnu u regiji. Tako je 12. lipnja na rasporedu prijenos kvalifikacijske nogometne utakmice između Italije i Hrvatske, nakon koje će nastupiti opatijski bend Družba bijesnih lisica.

Cijene kino ulaznica su 25 kuna, a 30 kuna za 3D projekcije.

Iako je popularnost izraženija kod mlađih generacija, organizatori pozivaju sve željne edukativne zabave da se okušaju u seriji pub kvizova. U lipnju će se oni održati 19. i 27. lipnja, a u srpnju i kolovozu će termini biti naknadno određeni.

Projekcije u lipnju i srpnju počinju u 21.30 sati, a u kolovozu u 21 sat.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...