Početna - IZDVOJENO - Ove nedjelje – Najavljena Mića marunada u Dobreću!

Ove nedjelje – Najavljena Mića marunada u Dobreću!

Ove nedjelje, 24. listopada 2021. u Dobreću će biti održana manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe”.

– Jednostavno nismo mogli dozvoliti da još jedna jesen prođe bez naše Marunade, no upravo sada želimo stvoriti novi koncept održavanja tradicionalne manifestacije. U središte Marunade želimo staviti marun, njegovo očuvanje i zaštitu, a dobru priču iz projekta Feel&Taste koja objedinjuje sve ponuditelje OPG-a iz zaleđa Opatije, dodati u buduće manifestacije. Radionice, edukacije i gastro ponuda, koncept postavljen ove godine za naše najmlađe namjeravamo dodatno razviti u narednim godinama, naglasila je na današnjoj konferenciji za novinare Lorena Bašan, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Dobreć.

Program Miće Marunade ove nedjelje trajat će od 10 do 16 sati i to na nekoliko lokacija u središtu Dobreća. Organizator manifestacije, u suradnji s VMO Dobreć, Nedo Pinezić iz tvrtke Quanarius predstavio je program Miće marunade.

– Već od 10 sati počinje izložba domaćih proizvoda i likovno-kreativna radionica za djecu, uz pričanje priča. Članice Društva “Naša djeca” Opatija vode najmlađe kroz Priču o maruniću, a Želimir Depoli će ispričati svoju priču o pčelama i marunu i svome hotelu na Poljanama u kojem pčele sretno žive. Djeca će moći uživati u slatkim domaćim delicijama, a nakon toga u poznatoj priči “Ježeva kućica” u izvedbi zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka i to u autohtonom ambijentu šume maruna. Nakon predstave i ukusnih zalogaja Društvo športske rekreacije Gorovo organizira rekreaciju za najmlađe na terenu Sportsko-rekreacijskog centra Dobreć, a potom i kroz šetnju šumama maruna.

Dok djeca uživaju u bogatim sadržajima, roditelji, none i nonići moći će kušati  proizvode lokalnih ponuđača OPG-ova Rumac, Perišić, Depoli, Ukić, Šikić i Udruge Leprinac koji su ujedno i Feel &Taste ponuđači. Bit će ponuđene kroštule, fritule, kolači od maruna po prigodnim cijenama, vino, maslinovo ulje i ostale domaće delicije.

– Grad Opatija se vrlo rado uključio u manifestaciju na inicijativu Mjesnog odbora Dobreć jer svakako želimo očuvati dobre običaje i tradiciju našeg kraja. Stoga je ideja da se ovogodišnja Marunada obilježi prigodnim programom za najmlađe, djecu i njihove roditelje, zaista izvrsna i vjerujem da će, uz dobro vrijeme koje je najavljeno za predstojeći vikend, naići na dobar odaziv posjetitelja. Zahvaljujem organizatorima na uloženom trudu kao i Društvu naša djeca Opatija, Društvu za sportsku rekreaciju Gorovo te svim vlasnicima OPG-ova koji su se odazvali na manifestaciju. Ujedno, pozivam sve zainteresirane obitelji s djecom da ovoga vikenda njihovo odredište bude dobra zabava u Dobreću, zaključio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Zbog epidemiološkim mjera molimo sve zainteresirane roditelje da dolazak svoje djece na programe obavezno najave na e-mail adresuinfoskrk@gmail.com

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...