Početna - IZDVOJENO - Ove nedjelje uz turističke vodiče bolje upoznajte Rijeku i Kastav

Ove nedjelje uz turističke vodiče bolje upoznajte Rijeku i Kastav

Želja im je obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) , uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati će organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u oko 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

Želja im je obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine, koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Ovom akcijom želimo istaknuti i važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj, poručuju iz ZDTVH-a.

Na području Kvarnera događanje organiziraju Udruga turističkih vodiča Kvarner i Udruga turistički vodiča Liburnia. Svi zainteresirani građani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju, 14. 01. 2018. u 12:00 sati na sljedećim lokacijama:

  • Na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci
  • Ispred crkve Gospe Trsatske na Trsatu
  • Ispred Gradske lože u Kastvu
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski Kanat najbolji hrvatski pjevački zbor

Veliki trijumf naših zborova na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Najboljim zborovima u Hrvatskoj u ...