Početna - TOP - Ove subote “Hodeć po Loze i Lužine”

Ove subote “Hodeć po Loze i Lužine”

Turistička zajednica grada Kastva i Planinarsko društvo Viškovo, uz licencirane vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, 19. svibnja, organiziraju tradicionalnu šetnju ”Hodeć po Loze i Lužine’’, obilježavajući time Jeleninu.

Šetnja u dužini 10,24 kilometra i trajanju od 2 sata i 50 minuta prolazit će kroz predjele šuma Loza i Lužina. Uz uspon na vrh Stanić, ujedno i najinteresantniju razglednu točku, pješačka staza prolazit će i dijelom Eko staze Loza, uz lovačku kućicu Zvirić, cestom Breza- Brajani, te obilaskom napuštenog sela Cari i triju odmorišta: Stanić, Spinčićev breg i Belićev breg. Okupljanje je u 10 sati na Trgu Matka Laginje ispred stare Gradske lože.

Svim sudionicama će (bez plaćanja kotizacije) biti osigurana okrjepa uz obveznu prethodnu prijavu. Također, sudionicima se preporučuje nošenje visoke čvrste obuće i štapova za hodanje.

Turistička zajednica i Grad Kastav prepoznali su atraktivne krajolike i očuvanu prirodu Kastva kao nedovoljno iskorišteni turistički resurs, te poduprli projekt Udruge umirovljenika i starijih osoba, ”Šećimo po Loze i Lužine”. Kao rezultat potonje suradnje, uz sredstva iz donacija AED-a, proizašle su tri uređene šetnice kroz Lozu i Lužinu otvorene 2005. godine povodom Svjetskoga dana pješačenja. Naime, manje je znano kako je Kastav nekada bio polazište odnosno cilj Europskog pješačkog puta E- 6, koji je vodio do Švedske, no prekinulo ga je stvaranje državne granice sa Slovenijom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

19. Festivala šparuga u Lovranu

FESTIVAL ŠPAROGA 13. – 30. 4. 2019. Festivala šparuga u Lovranu. Fešta od šparuga održat će se subotu, 13. 4. ...