Početna - IZDVOJENO - Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“. Svečano otvaranje bit će u subotu, 27. studenog u 9 sati, ispred Planinarskog doma „Poklon“, nakon čega su organizirane tri vođene planinarske ture. U nedjelju, 28. studenog, planirane su dvije planinarske ture, s polascima iz Male Učke i Poklona.

Planinarska obilaznica „Po vrhovima Učke i Ćićarije“ osnovana je povodom 70. obljetnice Planinarskog društva ”Opatija“ te 145. obljetnice organiziranog planinarstva u Istri. Riječ je o točkastoj obilaznici, bez zadane trase, a koja obuhvaća 16 kontrolnih točaka na području Parka prirode „Učka“, od čega 14 vrhova, greben Plašćenicu i Planinarski dom „Poklon“, koji je centralna točka obilaznice. Obilaznica je uspostavljena s ciljem da se adekvatno planinarski valorizira specifičan položaj Poklona i sam Planinarski dom „Poklon”, koji su idealno planinarsko ishodište prema grebenu Učke i visoravni Ćićarije. Sve su kontrolne točke unutar 2 i pol sata hoda. Gotovo svi vrhovi prvorazredni su vidikovci, a među njima se posebno izdvajaju Lužinski breg, Vojak i Ošalj vrh, a po atraktivnosti treba izdvojiti i Suhi vrh i Šebrn.
U ovom prvom pohodu, s tendencijom da isti postane tradicionalni pohod krajem studenoga svake godine, svečano će se obilježiti obljetnica PD Opatija i samo otvaranje obilaznice te će se na čak 5 vođenih tura, kroz dva dana, zahvatiti 12 kontrolnih točaka.

Napomene:

  • Sudjelovanje u vođenim turama otvoreno je za sve zainteresirane, a za prisustvovanje ceremoniji svečanog otvorenja obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“ (subota, 27. 11. u 9 sati) uvjet je posjedovanje važeće EU digitalne COVID potvrde ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati.
  • Molimo da dolazak prethodno najavite radi planiranja okvirnog broja sudionika. Također, pri prijavi je potrebno navesti jeste li zainteresirani za ručak 27.11. (fažol s mesom, 25 kn). Prijave se primaju najkasnije do četvrtka 25. studenog 2021. godine.
  • Prijave pojedinaca zaprimaju se preko Google obrasca https://forms.gle/ft1ikkyPuUH22pjVA. Molimo da primarno koristite ovaj način prijave.
  • Prijave grupa (po potrebi i pojedinaca) primaju se kod tajnice Silvije Sušanj na mobilni telefon 091 784 8638 ili na adresu e-pošte pdopatija1950@gmail.com

Više informacija: www.pdopatija.hr i https://www.facebook.com/pdopatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...