Početna - IZDVOJENO - Ovu subotu “2000 svijeća na Gradini”
1000 svijeca

Ovu subotu “2000 svijeća na Gradini”

Naposjećenija manifestacija protekle dvije sezone Ljeta na Gradini, koja je temeljena na sjaju plamena svijeće, ambijentalnoj glazbi, instrumentalistima i performerima, ove godine izlazi iz prostora Trsatske gradine. Ove će godine zbog velike posjećenosti, osim plamenom obasjanog prostora Gradine u kojemu će biti postavljeno 1000 svijeća, posjetitelji moći uživati i u više od 1000 svijeća postavljenih u cijelom prostoru parka ispred Trsatske gradine.

U tom će prostoru, u suradnji s PC Grupom, biti postavljene instalacije sa svijećama, svijeće postavljene na 100 štapova, viseće svijeće za čije je postavljanje potrebno utrošiti više od 200 m špage, dekorativne svijeće, a sve oplemenjeno ambijentalnom rasvjetom.

Kako bi dojam ove jedinstvene manifestacije bio potpun za scenski nastup ove je godine zaduženo čak 15 umjetnika i performera. Na samom ulaznom prostoru posjetitelji će moći uživati u jedinstvenom zvuku gonga u izvedbi konceptualnog umjetnika Lea Oella Serafimia. Posjetitelji će najprije imati prilike prošetati parkom gdje će im se na različitim lokacijama predstaviti 10 kostimiranih performera, a nakon toga i prostorom Trsatske gradine gdje će moći uživati u u zvukovima violine u interpretaciji Anamarije Martinčić, koreografiji Ri Dancea te u jedinstvenoj vokalnoj izvedbi Dine Antonića uz pratnju Aleksandra Šupka na gitari.

Ulaz se za posjetitelje otvara u 21.30 h, a programski dio počinje u 22.15 h. Ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...