Početna - IZDVOJENO - Multimedijalni koncert “Oxygene” i Sudar Percussion zatvaraju 14. Riječke ljetne noći
1

Multimedijalni koncert “Oxygene” i Sudar Percussion zatvaraju 14. Riječke ljetne noći

Nakon što je „Kazalište koje diše” otvorilo 14. Riječke ljetne noći 30. lipnja, zatvorit će ih jedinstveni glazbeni događaj, pravo disanje glazbe uz koncert ansambla Sudar Percussion i njihov multimedijalni spektakl „Oxygene” na Trgu Riječke rezolucije u petak 21. srpnja 2017. u 21:30 sati.

Na zatvaranju Riječkih ljetnih noći, ljubiteljima ozbiljne glazbe, ali i elektronike i rocka, predstavit će se interpretacijama skladbi Jeana Michela Jarrea. Kombinirajući elektronsku i akustičnu glazbu, jazz i klasiku, popularno i tradicijsko, ovih sedam udaraljkaša kreiraju sasvim novi, prepoznatljiv i snažan zvuk.

Čuvši svoj „Oxygene IV.” u izvedbi Sudar Percussiona, slavni je francuski glazbenik Jean Michel Jarre, pionir elektroničke glazbe, pohvalio ansambl riječima: „ Senzacionalno. Iznenadila me ovakva obrada mog hita i dečkima mogu reći jedino da su to super izveli. Samo naprijed!“.
„Čarobnjaci na udaraljkama”, „najotkačeniji glazbenici na sceni”, „nigdje u svijetu ne postoji ansambl takvoga sastava i energije s takvim repertoarom”, samo su neki od komentara kritike i glazbenih kolega.

Članovi ansambla su Robert Batelić, Adriano Bernobić, Goran Gorše, Filip Merčep, Nicolas Sinković, Aleksandar Vešić.

Samoborski ansambl udaraljkaša Sudar percussion proslavio se 2015. svojim prvim CD-om s autorskom glazbom svestranog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića te osvojio priznate međunarodne nagrade poput Independent Music Awards u SAD-u. Održali su brojne koncerte koje su, uz oduševljenje publike, pratile i pohvale glazbenih kritičara, među kojima su i oni časopisa Rolling Stone. Ostvarili su i uspješnu suradnju sa Zagrebačkim solistima i svjetski poznatim violinistom Stefanom Milenkovićem.

Ansambl je tokom godina ostvario mnogobrojne zapažene koncerte i nastupe na eminentnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih valja izdvojiti: otvaranje i koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2013. i 2014. god., Splitsko ljeto, Ohridsko ljeto, Podgorica, Festival Sv. Donata u Zadru, BUMfest u Sloveniji, Zagrebačko kulturno ljeto na jezeru Bundek, te mnoge druge festivale i koncerte dvorane diljem Hrvatske.

Ulaznice za Oxygene, disanje glazbe možete kupiti na blagajni Kazališta od 9 do 16 sati!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...