Početna - IZDVOJENO - Papina topla gesta
Papa Franjo
foto: Reuters/PIXSELL

Papina topla gesta

Poglavar katoličke crkve, papa Franjo, nastavlja s prikupljanjem simpatija vjernika diljem svijeta, ali i svih ljudi koji nisu priklonjeni katoličkoj crkvi.

Još jedna u nizu njegovih toplih gesta je prekidanje audijencije na Trgu Sv. Petra u Rimu kako bi poljubio teško oboljelog čovjeka čija bolest za posljedicu ima prekriveno tijelo čirevima. Ta bolest je genetska, a ne zarazna, no takve ljude društvo uglavnom odbacuje samo zbog njihova izgleda. Papa s tim nije imao problema.

Prije spomenute geste, papa je na audijeniciji molio za bolesnu djevojčicu koju je tek upoznao, prenosi Daily mail, a prije nekoliko dana je na pozornici na kojoj je držao misu, dozvolio jednom dječaku da se zabavlja i igra.

Ovo je samo posljednja u nizu gesta koja obilježava Papin pontifikat od proljeća ove godine. Prao je noge maloljetnim delinkventima, osobno zvao preživjele s broda kod Lampeduse, slao novac umirovljenici koja mu se požalila da je pokradena, zvao beskućnike na večeru…, piše 24sata.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Druga sezona britanske serije “Hotel Portofino” nastavlja se snimati i u Opatiji

Produkcijska kuća Drugi plan d.o.o., u suradnji s Eagle Eye Drama Production iz Velike Britanije priprema snimanje druge sezone dramske ...