Početna - IZDVOJENO - Park Mlaka ima Park znanja
park-mlaka-visitrijeka

Park Mlaka ima Park znanja

U petak 21.listopada u Parku Mlaka  postavili su se eksponati nastali pod edukativno- zabavnim kišobranom projekta Park znanosti. Riječ je o  autorskom projektu koji je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama, a prvenstveno najmlađima. Sadržaj  Parka znanosti  čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

Kako odsvirati Odu radosti u hodu? Je li moguće razgovarati šaptom na udaljenosti od 30 metara?

Odgovore na ova pitanja pronaći će i svi budući posjetitelji  Parka Mlaka, jednog od  najstarijih i najljepših  parkova u Rijeci,  gdje će se smjestiti  dva zanimljiva interaktivna eksponata  – Glazbena ograda i Zvučna zrcala.

‘Koncept i struktura Glazbene ograde pruža korisnicima doživljaj sviranja određene melodije. Lupkanjem melodijskih cijevi uzduž ovog eksponata posjetitelj će u hodu odsvirati melodiju Ludwiga van Beethovena, himnu Europe, poznatu kao ‘Oda radosti’, dok  Zvučna zrcala predstavljaju fizikalni fenomen, a sam eksponat pruža atraktivan i iznenađujući efekt jer  šaptom izrečene riječi u žarištu jednog  Zvučnog zrcala  čuju se u drugom, udaljenom 30 metara’, pojašnjava nam autor  i voditelj projekta Luka Veverec.

Uz eksponate  postavljeni su  i prateći info-stupovi s opisom eksponata kao i uputama za korištenje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...