Početna - GOSPODARSTVO - Parkovi ulažu u daljnji razvoj Amerikanskih vrtova

Parkovi ulažu u daljnji razvoj Amerikanskih vrtova

Opatijska tvrtka Parkovi d.o.o. sklopila je ugovor o kupoprodaji s vlasnicom nekretnine (kuće s dvorištem) na Novoj cesti k. br. 204 koja se nalazi unutar Amerikanskih vrtova. Riječ je o nekretnini koja će postati sastavni dio Amerikanskih vrtova i biti u funkciji za posjetitelje, s ciljem daljnjeg razvoja ponude prostora povijesnog botaničkog vrta – Amerikanskih vrtova, doznajemo iz Parkova.
Kao što je poznato, Parkovi d.o.o. su upravo u realizaciji projekta završnog uređenja Amerikanskih vrtova. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije je, u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka, Parkovima dodijelilo 11, 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte Revitalizacije Amerikanskih vrtova i rasadnika Angiolina. Ukupna vrijednost oba projekta iznosi 19, 3 milijuna kuna, a razliku od odobrenih sredstava sufinancirat će Grad Opatija, kao partner i Parkovi, kao nositelj projekta. U predstojećoj fazi uređenja Amerikanskih vrtova bit će dodatno uređene zelene površine, izložbeni rasadnik te otvoren ugostiteljski objekt – vrtna kuća Kaktus bar.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...