Početna - IZDVOJENO - Perković ipak putuje za Njemačku
Josip Perković
foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Perković ipak putuje za Njemačku

EKSKLUZIVNO: Za sada ovu pravnu bitku gube Josip Perković i sva sila njegovih pravnih zastupnika i zaštitnika

Kako doznajemo iz neslužbenih, ali visokih pravosudnih izvora Vrhovni sud odbio je žalbe Državnog odvjetništa i Josipa Perkovića te potvrdio odluku suca Turudića kojem je odlučeno udovoljiti europskom uhidbenom nalogu. Dakle, time se očito ova medijska sapunica nastavlja budući da će sada moćne sile koje štite Perkovića nastaviti bitku svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima kako bi zadržali Perkovića u Hrvatskoj gdje bi mu se navodno “pošteno” sudilo.

U ovom momentu Vrhovni sud nažalost ne može po službenoj dužnosti preinačiti odluku o odbijanju zahtjeva za izručenjem u odnosu na Zdravka Mustača budući da se nitko od stranaka u postupku nije žalio pa samim time suci Vrhovnog suda nemaju mogućnost o tome raspravljati. Međutim, ipak vjerujemo kako se Zdravko Mustač neće tako lako izvući budući postoji realna mogućnost da pravni zastupnici obitelji Đureković podnesu Vrhovnom sudu zahtjev za zaštitu zakonitosti u zastupanju, kao izvanredni pravni lijek. U tom slučaju suci Vrhovnog suda dobili bi priliku donijeti odluku u skladu sa svojom praksom, odnosno donijeti jednaku odluku kao u slučaju Perković i odobriti izručenje.

Na poslijetku, kao urednik medija koji na svaki način osuđuje ovu silnu, gotovo kriminalnu volju hrvatske politike da zaštiti Udbaše koji su godinama sijali smrt po dijaspori, izražavam želju i nadu da oni koji ih štite u svojim nakanam i cilju nikada neće uspjeti spastiti one koji ih očito drže u šah poziciji. Kada tako ne bi uspjeli spasiti i sebe, bila bi to konačna pravna pobjeda uistinu utemeljena na pravdi, pravednosti i zakonu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...