Početna - IZDVOJENO - Pet  tibetanaca, vježbe za dug život i dobro zdravlje
tibetanci
web

Pet  tibetanaca, vježbe za dug život i dobro zdravlje

Život u današnje vrijeme nameće ubrzani tempo i ljudi unatoč velikoj potrebi – jednostavno nemaju vremena za tjelovježbu, zdravu prehranu i kvalitetan životni stil. Pet tibetanaca je niz od pet jednostavnih pokreta koji aktiviraju određena središta energije u tijelu i na taj način uravnotežuju hormone, reguliraju stres, usporavaju i produbljuju disanje te pomlađuju organizam.

Niz jednostavnih vježbi osmislili su tibetanski svećenici nakon mnogo godina proučavanja i vježbanja te su zaključili kako do starenja organizma dolazi zbog promjene hormonalnog sastava u tijelu čovjeka.

Kako bi se taj disbalans spriječio, a ravnoteža hormona se zadržala što je dulje moguće – potrebno je ponavljati vježbe koje će potaknuti upravo za to predviđene energetske centre u tijelu.

Kako vježbati

Ukoliko niste u formi i ne bavite se tjelovježbom, svaki od ovih 5 pokreta ponovite jednom. Kroz nekoliko dana ili tjedana ponovite ih tri puta i kako vrijeme bude odmicalo, a vi se osjećali snažnijima – vježbu možete ponoviti i do 21 put, ali nikako ne više od toga jer u tom slučaju možete postići suprotan efekt i umjesto željene ravnoteže prouzročiti disbalans energije u tijelu.

Kako biste  poboljšali učinak ovog niza od pet vježbi, trebali biste promijeniti i druge životne navike kao što je prehrana i svakodnevni životni stil. Vježbe je najbolje raditi ujutro, prije doručka, svaki dan.

Blagodati vježbanja pet tibetanaca:

  • smanjuju depresiju i napetost, a povećavaju koncentraciju i pamćenje
  • pomlađuju organizam
  • poboljšavaju probavu i pomažu radu dišnih organa
  • pomažu kod artritisa i reume te smanjuju bol u leđima
  • utječu na fizičku snagu i izdržljivost
  • poboljšavaju emocionalno i mentalno zdravlje

 

 

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...