Početna - IZDVOJENO - 5. Regata tisuću otoka započinje danas u 12:00 u Rijeci

5. Regata tisuću otoka započinje danas u 12:00 u Rijeci

Danas u podne ispred Rijeke započeti će 5. Regata tisuću otoka. U dvije etape od Rijeke do Tivta i nazad sudjelovati će jedrilice iz Austrije, Slovenije, Velike Britanije, Češke, Čilea i drugih zemalja.

Radi se o jednoj od najljepših ruta za regate dizajniranim prirodnim ljepotama jadranskog mora. Prolazi se između više od 1000 otoka po čemu je regata i dobila ime. No pri tome jedrilice moraju otoke Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija ostaviti sa desne strane, da bi došle do cilja nakon 277 NM ispred marine Porto Montenegro u Tivtu. Druga etapa jedri se na istoj ruti no u povratnom smjeru.

Službeno priznate rekorde obaju etapa drži mađarski Wild Joe Martona Josze. 27:24:05 sati za prvu etapu i 32:00:45 za drugu etapu.
Regata će biti popraćena i uživo na internetu putem tracking sustava. Tako da će se u realnom vremenu moći vidjeti pozicije jedrilica, trenutne brzine i kurs koje su odabrale od starta do cilja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...