Početna - IZDVOJENO - Petak i subota donose drugo izdanje RetrOpatije u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner
retropatija_2016

Petak i subota donose drugo izdanje RetrOpatije u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner

Drugo izdanje RetrOpatijskog festivala održat će se u petak i subotu, 11. i 12. studenog 2016. u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji.

RetrOpatijski festival glazbena je manifestacija koja se nastavlja na tradiciju Opatijskog festivala zabavne glazbe, festivala koji je proslavio Opatiju, ali i njegove izvođače. Glazbenu ostavštinu tog vremena u novom ruhu, sa suvremenim aranžerskim potpisom, publika će imati prilike čuti u dvije tematske večeri.

Prva večer pod nazivom „Amigo“ održat će se u petak, 11. studenog 2016., s početkom u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, a posvećena je jednoj od najvećih ikona hrvatske glazbe, lani preminulom Arsenu Dediću. Uz Gabi Novak i Matiju Dedića, Arsenove pjesme izvest će Josipa Lisac, Zoran Predin, Lea Dekleva, Maja Posavec, Marko Tolja, Vedran Mlikota, Edvin Liverić i Merima Ključo. Voditeljica programa prve večeri je Iva Šulentić.

„RetrOgledalo“ je naziv druge večeri koja će se održati u subotu, 12. studenog 2016., također u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji. Ovu večer obilježit će tri glazbena i jedno voditeljsko ime čije je karijere obilježio upravo Opatijski festival. Gabi Novak, Josipa Lisac, Neno Belan te Oliver Mlakar, uz potporu gostiju Nine Badrić, Maje Vučić, Ivane Kindl, Maje Posavec, Elvisa Stanića, grupe Fiumens, Marka Tolje i Luce, prisjetit će se svojih festivalskih trenutaka. Voditelj programa druge večeri je Robert Ferlin.

Izvođače prve i druge večeri instrumentalno će pratiti Jazz Band HRT-a pod vodstvom dirigenta Andreasa Marinella i Vokalni sastav Akvarel. Scenarij za obje večeri potpisuje nagrađivani hrvatski književnik i novinar Renato Baretić, a glazbeni producent festivala je Olja Dešić.

RetrOpatijski festival organiziraju Festival Opatija i Studio Maraton, uz financijsku potporu Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

Cijena ulaznice za pojedinu večer iznosi 100 kuna, a mogu se kupiti u uredima Festivala Opatija, na adresi M. Tita 101 i na Ljetnoj pozornici (Zert bb) u Opatiji, u Rijeci u Dallas Music Shopu i u Caffe baru „Nad urom“ u Robnoj kući „Korzo“, te online na web adresi www.mojekarte.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...