Početna - IZDVOJENO - Petrov: Konačnu riječ će imati mandatar Orešković
Bozo_petrov_hrt
screenshot HRT

Petrov: Konačnu riječ će imati mandatar Orešković

Čelnik Mosta Božo Petrov komentirao je u ponedjeljak uoči sastanka Nacionalnog vijeća Mosta medijske navode o pregovorima s HDZ-om.

-Nisam upoznat s modelom ministarstava koje predlaže Domoljubna koalicija i zato ćemo se sastati danas u 14.30 sati da vidimo kakav će nam oni model predložiti. Možemo razmisliti ako to doista bude dobro – rekao je Petrov uoči sjednice Nacionalnog vijeća Mosta.

Dodao je da “prejudicirati bilo kakvu odluku ne bi bilo pametno”.

-Ali, poslušat ćemo prvo ono što oni (Domoljubna koalicija)  imaju za reći, a onda odlučiti kako ćemo ići dalje – kazao je Petrov.

Na upit novinara hoće li ministarstvo unutarnjih poslova prepustiti HDZ-u, Petrov je rekao da sada o tome ne bi želio pričati i da se sada otvaraju razgovori.

-Imamo neke stvari o kojima smo već ranije razgovarali s Domoljubnom koalicijom i način na koji smo rekli da će se ljudi uopće birati a to će biti stručni ljudi. Tu nema govora o bilo kakvoj podjeli plijena. Ono na čemu ćemo mi inzistirati su stručne osobe koje će voditi ministarstva, i to ne samo ona za koje mi smatramo da i mi imamo stručne osobe već i druga – istaknuo je.

Dodao je kako će konačnu riječ imati mandatar za sastavljanje Vlade, Tihomir Orešković, jer ipak je on čovjek koji će voditi tim.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...