Početna - IZDVOJENO - PGŽ ima najbogatije gradove
pgž
foto:pgž

PGŽ ima najbogatije gradove

Ovaj je tjedan objavljena nova publikacija Instituta za javne financije , publikacija pod nazivom “Ostvarenje proračuna općina, gradova i županija” čiji su autori Katarina Ott, Mihaela Bronić i Branko Stanić.

Analizirali su podatke o prihodima i rashodima u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te su to uspoređivali s brojem stanovnika na tim područjima. U Primorsko-goranskoj županiji možemo biti, čini se, prilično zadovoljni. Kad su u pitanju općine, Baška i Mošćenička Draga zauzele su treće i četvrto mjesto. Među najboljih deset plasirala se i Kostrena.

Kod gradova na samom vrhu je Mali Lošinj, a među najbogatijih deset gradova još su Opatija, Krk i Cres.

Rijeka je na ljestvici najbogatijih gradova u Hrvatskoj na 29. mjestu. Prosječni prihod Grada Rijeke po stanovniku tijekom 2015. godine iznosi 5.287 kuna, otprilike dvostruko manje nego gore navedeni gradovi iz naše županije. Za usporedbu, Split je na 50. mjestu s 3.799 kunda prihoda po stanovniku.

Kad su u pitanji prihodi same županije, tu smo ipak smješteni u donju polovicu. PGŽ je na 13. mjestu s 1.077 kuna prihoda po stanovniku.

Kompletnu ljestvicu najbogatijih općina, gradova i županija u Hrvatskoj možete pogledati ovdje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...