Početna - IZDVOJENO - PGŽ osigurala financijska sredstva za financiranje pripravnosti baromedicine u Crikvenici
kune
web

PGŽ osigurala financijska sredstva za financiranje pripravnosti baromedicine u Crikvenici

Primorsko-goranska županija, odlukom Kolegija Župana, osigurala je 166.806,00 kuna za financiranje usluge pripravnosti baromedicine Poliklinike Oxy Pula na lokaciji Thalassotherapie Crikvenica.

Zavod za zdravstvene usluge u turizmu pri Ministarstvu zdravlja održao je tijekom svibnja i lipnja 2015. godine više sastanaka na temu baromedicine, odnosno organizacije te mogućnosti financiranja usluge pripravnosti. Sudionici su informirani o značaju ronilačkog turizma i problematici zdravstvene sigurnosti unesrećenih ronilaca za koje nije osigurana cjelodnevna dostupnost barokomora u primorskom dijelu Hrvatske.
Nepostojanje zakona o ronjenju i važećih pravilnika mogu u slučaju neželjenih posljedica hiperbarične oksigenacije narušiti zdravstvenu sigurnost domicilnog stanovništva i utjecati na turistički ugled Hrvatske kao prepoznate destinacije ronilačkog turizma. Ministarstvo zdravlja zaprimilo je od Poliklinike za baromedicinu i medicinu rada Oxy ponudu za obračun pripravnosti za razdoblje od lipnja do listopada 2015. godine za poslovnice Pula, Crikvenica i Dubrovnik. Nakon toga su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo turizma sa zainteresiranim jedinicama lokalne i regionalne samouprave izradili model financiranja usluge pripravnosti baromedicine sukladno podacima o broju turista i atraktivnosti ronjenja po županijama u kojem je definiran ukupni trošak financiranja usluge pripravnosti i pojačan razrez po županijama i nositeljima središnje vlasti.
Prema tom izračunu potreban iznos za financiranje usluge pripravnosti baromedicine za Primorsko – goransku županiju, a koju bi provodila Poliklinika Oxy Pula na lokaciji Thalassotherapie Crikvenica, iznosi 166.806,00 kuna koliko je i izdvojeno iz proračuna PGŽ za tu namjenu.

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...