Početna - GASTRO KUTAK - Pileća prsa s kestenom i rižom po receptu B. Ognjenovića
Foto: web

Pileća prsa s kestenom i rižom po receptu B. Ognjenovića

Sastojci za 4 osobe:
Pileća prsa file 4 kom. cca. 0,60 kg
Kesten 0,15 kg
Panceta 0,10 kg
Divlja riža 0,20 kg
Sol, papar po potrebi
Maslac 0,05 kg
Umak od pečenja 0,10 lit
Luk 0,05 kg
Peršin list 0,05 kg
Vrhnje za kuhanje 0,10 l

Priprema:
Kestene i luk izrežemo na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržimo luk i dodamo kestene te začinimo soli, paprom, peršinom i vrhnjem za kuhanje te smjesu pirjamo par minuta. Nožem napravimo džep u pilećem fileu, napunimo prethodno napravljenom smjesom.
Cijeli file obmotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu. U slanu vodu koja kuha dodajemo rižu i uz povremeno miješanje kuhamo. Pileća prsa polažemo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Pržimo i s jedne i s druge strane lagano. Panceta mora bit hrskava i rumena.
Rižu kada je kuhana ocijedimo i na maslacu okrenemo. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja kojem smo dodali par cijelih kestena i vrhnje za kuhanje.
Izvadimo prsa van i režemo u koso kako bi se vidjelo čime smo napunili prsa. Rižu posložimo na tanjur te na rižu položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...