Početna - IZDVOJENO - Pješaci na liburnijskoj rivijeri
pjesaci

Pješaci na liburnijskoj rivijeri

Možda će se naslov činiti malo čudnim, jer zašto bismo uopće spominjali nogostupe, no postoji jedan problem koji je zbilja velik ako uzmemo u obzir da je turistička sezona i da gosti, ali i domaći ljudi zapravo nemaju nogostupe po kojima bi hodali.

Kada spominjemo nogostupe, ne mislimo pri tom na dijelove rivijere koja su naseljenja, dakle, ne mislimo na centre gradova Opatije, Ike, Ičića, Lovrana…mislimo pri tom na one dijelove rivijere koje su glavna cesta, a s te glavne ceste vode putovi prema skrivenim žalovima podno Učke.

Ne samo da je problem parkiranje vozila, već veliki problem nastupa onda kada kupači žele doći do svojih vozila i pritom šetaju po cesti koja nema nogostupa, a ta cesta je iznimno prometna, posebno u ljetnim mjesecima.

Ovom prilikom želimo upozoriti vozače da pripaze prilikom vožnje na šetače, jer koliko šetači paze, toliko ima i onih neopreznih koji, ne razmišljajući o tome da je ta prometnica zapravo vrlo prometna, često znaju izaći malo više na cestu i izazvati stresnu situaciju izbjegavanja vozila koja im dolaze ususret.
Stoga, oprez i prilagodite brzinu vožnje pazeći na pokojeg neopreznog šetača.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...