Početna - IZDVOJENO - Plaće ne isplaćuje 5000 hrvatskih poslodavaca
Hrvatske kune
web

Plaće ne isplaćuje 5000 hrvatskih poslodavaca

Nešto više od 5000 poslodavaca je koji ne isplaćuju plaće, brojka je to s popisa koji je objavila Porezna uprava za prva tri mjeseca 2015. godine. Iako se broj u odnosu na prošlu godinu prepolovio to je još uvijek prevelik broj poslodavaca i slaba utjeha onima koji plaću za svoj rad ne primaju.

5032 točna je brojka poslodavaca u  Hrvatskoj koji nisu isplatili plaće za 15 230 radnika. Na listi neplatiša su i tvrtke u vlasništvu države. Podpredsjednik Vlade Branko Grčić na to je komentirao kako toga ima i kako će toga uvijek i biti, ali uvjerava kako  će prema novom Zakonu o stečaju radnici biti zaštićeniji.

“Neisplata plaća postaje jedan od ključnih paramatera za pokretanje stečaja firmi koje ne isplaćuju plaće svojim radnicima pri čemu će radnici bi zaštićeni na način da će tri plaće, čini mi se, ako se ne varam biti isplaćene iz posebnog fonda za zaštitu radničkih prava”, kaže Grčić.

A broj neplatiša i radnika bez plaća prepolovio se u odnosu na prosinac 2014. godine. Neki poslodavci isplatili su plaće zbog učestalih inspekcija i kazni, neki su zatvorili tvrtke, a neki sami sebi nisu isplaćivali plaće pa su skinuti s liste.

Izvor: Dnevnik.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...