Početna - IZDVOJENO - Planinarski dom Lisina
dom lisina
foto: Alen Šepić

Planinarski dom Lisina

Planinarski dom na Lisini bio je nekadašnji centar okupljanja planinara, obitelji koje su dolazile na roštilj, lovaca, rekreaciju, te mnoštvo mladih na kampiranju. Održavali su se i susreti planinara iz mnogih gradova Slovenije i Hrvatske. Postoje i brojne ceste i planinarski putevi koji privlače mnoge ljubitelje prirode.

Jedan dio Lisine se izdvaja kao Park šume-zaštićenim krajolikom zbog raznovrsnih biljnih zajednica. Veliko krško i šumovito područje, nadmorske visine od 600 do 1234 metara

Planinarsko društvo “Lisina” osnovano je 1995. godine Od tada aktivno organizira planinarske pohode po hrvatskim planinama i vrhovima, slovenskim Alpama, te pojedinim vrhovima u Italiji i Austriji.

Planinarski dom sagrađen je 1915 godine, posljednji puta temeljito je obnovljeno 1939 godine. Razrađuje se ideja o prostornom planu planinarskog doma Lisina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...