Početna - IZDVOJENO - Plavi podrum iz Voloskog drugi najbolji restoran u Hrvatskoj
Foto: web

Plavi podrum iz Voloskog drugi najbolji restoran u Hrvatskoj

Restoran ”Plavi podrum” iz Voloskog nalazi se u vološčanskoj lučici kraj samog mora. Već više od 100 godina, kao najstariji restoran na opatijskoj rivijeri, orijentiran je ka vrhunskom vinu i sofisticiranoj mediteranskoj gastronomiji. “Plavi podrum” je i dalje u samom vrhu najboljih hrvatskih restorana. U tradicionalnom izboru ”Dobri restorani” za 2014. godinu, koji organizira časopis ”Dobra hrana”, ovaj vološčanski restoran koji vodi Danijela Kramarić smjestio se na drugo mjesto, tik iza restorana ”Batelina” iz Medulina koji je proglašen najboljim hrvatskim restoranom ove godine.

Princip izbora poprilično je složen, a u njemu sudjeluju stotine vinara, kuhara, novinara, ugostitelja, blogera i drugih gastronomskih stručnjaka, koji mogu nominirati bilo koji restoran, a njihovi glasovi se zbrajaju kako bi se dobio ukupan poredak.

U ovogodišnjem izboru liburnijski je kraj potvrdio kako spada u pravu gastronomsku oazu pa se tako među prvih deset plasirao još i restoran ”Johnson” iz Mošćeničke Drage. Tu je još šest restorana s područja našeg kraja, i to: ”Bevanda” na 24. i ”Draga di Lovrana” na 25. mjestu, ”Kukuriku” na 29. mjestu te ”Le Mandrać” na 36. mjestu.

Osim dobrim restoranima ovaj liburnijski kraj može se pohvaliiti i dobrim kuharima jer su se u ovom izboru čak trojica njih smjestila među prvih 20. Tako se visoko 3.mjesto zauzeo Zdravko Tomšić iz restorana ”Draga di Lovrana”. Na listi su još i Deniz Zembo iz ”Le Mandraća” na 9. mjestu te Andrej Barbieri iz ”Bevande” na 11. mjestu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...