Početna - NOVOSTI - Play off Europa lige: Rijeka – Sheriff
sheriff
arhiva

Play off Europa lige: Rijeka – Sheriff

Nogometaši Rijeke će u play offu za skupine Europa lige igrati protiv momčadi Sheriffa iz moldavske odmetnute pokrajine Pridnjestrovlja. Prvi susret će se igrati 21. kolovoza na Kantridi dok je drugi susret 28. kolovoza u Tiraspolu.

Rijeka nije mogla dobiti egzotičnijeg protivnika. U play offu Europa lige će igrati protiv Sheriffa iz nepriznate države Pridjestrovlje ali člana moldavske nogometne federacije. Klub je 1997. osnovala tvrtka Sheriff koja je 2002. izgradila luksuzni stadion Sheriff za potrebe odigravanja domaćih prvenstvenih utakmica. Klub dominira domaćim prvenstvom od 2001. kada je osvojen prvi naslov moldavskog prvaka. Tako je do sada FC Sheriff Tiraspol osvojio 10 naslova prvaka. Moldovski kup osvojen je 6 puta. Također, FC Sheriff postao je prvi moldavski klub koji je osvojio kup Zajednice nezavisnih država 2003. godine. Time je FC Sheriff postao i prvi moldavski nogometni klub koji je osvojio neki međunarodni trofej.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran rekonstruirat će zgradu bivše vojarne uz nogometno igralište Lokva

Nakon dostavljene odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju prijavljenog projekta „Rekonstrukcija brownfield lokacije u novi Društveni ...