Početna - IZDVOJENO - Pobjednički govor predsjednice Republike Hrvatske
web

Pobjednički govor predsjednice Republike Hrvatske

Kolinda Grabar Kitarović,  predsjednica Hrvatske, u svom govoru se posebno zahvalila Hrvatima u BiH i ostatku svijeta, koji su joj i donijeli izbornu pobjedu, te braniteljima iz šatora u Savskoj ulici. Okupljeni pristaše u stožeru HDZ-a njen govor prekidali su skandiranjem imena Franje Tuđmana, ali i njenog supruga Jakova, te pjevanjem “Zovi, samo zovi”. Govor je završen ispijanjem šampanjca uz pjesmu “Moja domovina”.

“Prije nego krenem svima zahvaljivati, htjela bih reći jednu malu sitnicu. Kad sam krenula u ovu bitku, prihvatila tu čast od HDZ-a i Tomislava Karamarka, mnogi su mi govorili: ‘Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti’. Ali ja se ne predajem, ne dam se i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi itko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata jer bit će Hrvatska među najrazvijenijim zemljama Europske unije i svijeta. To vam obećavam ovdje večeras”, rekla je Grabar Kitarović.

“Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu. Ima mjesta veselja i radosti, ali posao nas čeka, ne sutra, nego već večeras. Idemo večeras raditi za boljitak naše drage hrvatske domovine. Sada ću morati izaći iz članstva stranke, ali moje vrijednosti obitelji, ljubavi prema domovini, vjere i zajedništva ostaju u meni i tako ćemo ići naprijed. Idemo se okupiti, idemo zajedno dalje za bolju Hrvatsku”, kazala je Grabar Kitarović, te se zahvalila članovima HDZ-a i koalicijskim partnerima, te svojoj obitelji i volonterima koji su radili na njenoj kampanji.

Zahvalila je Grabar Kitarović i svim protukandidatima – Ivi Josipoviću, Milanu Kujundžiću i Ivanu Viliboru Sinčiću. Kad je spomenula Josipovićevo ime, HDZ-ovci su počeli zviždati, ali Grabar Kitarović zamolila ih je da se suzdrže.

“Svi mi želimo bolju Hrvatsku. Ova naša utrka, sve što smo radili do sada, dovelo je do toga da se konačno usredotočimo na ono što je bitno, na život ljudi u Hrvatskoj i našeg iseljeništva, Hrvata u BiH. Pozivam sve da se ujedinimo, one koji su dali glas Josipoviću da budu dio našeg tima, pokreta za bolju Hrvatsku jer dosta je bilo podjela. Dosta je bilo mojih i njegovih, naših i vaših. Svi ste vi moji, idemo zajedno u težak posao koji nas čeka. Ujedinimo svoje domoljublje, ljubav i vjeru u hrvatsku domovinu, idemo završiti put koji smo započeli pod prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i odvesti Hrvatsku u blagostanje”, kaže Grabar Kitarović.

“Hvala vam na ovim riječima domoljublja, vjere u sebe, jer narod koji ne poštuje sebe neće poštivati ni drugi. Neka nitko ovo ne shvati kao prijetnju, to što volimo sebe znači da cijenimo tuđe, ali borimo se za svoje nacionalne interese jer ovo je Hrvatska, a ne regija i brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o našim umirovljenicima, o 318 tisuća nezaposlenih, o 320 tisuća pod blokadama, tisućama mladih koji odlaze, o svima kojima je pomoć potrebna, ali dat ćemo i uzleta našem poduzetništvu, seljacima i ribarima. Mi smo ti koji će zajedno zemlju izvući iz krize”, kazala je Grabar Kitarović.

Buduća predsjednica dala tri obećanja.

“Prvo, da ću od prve sekunde početi raditi za našu Hrvatsku i da neću stati raditi i da neću stati biti među vama, među narodom, jer vi ste moja snaga, moja savjest i ja moram biti vaš glas. Drugo, idemo dalje zajedno bez podjela, kao ujedinjena Hrvatska bit ćemo snažniji, bit ćemo samopouzdaniji i s tim samopouzdanjem idemo u budućnost jer Hrvatska može i hoće bolje, hrvatski narod to zaslužuje. Treće, u potpunosti ću primijeniti svoj program za bolju Hrvatsku: od gospodarskog rasta i razvoja do socijalne stabilnosti, života dostojnog čovjeka u Hrvatskoj, od naših umirovljenika do mladih koji moraju ostati ovdje i zasnivati obitelj, osoba s invaliditetom, branitelja koji se moraju reintegrirati u društvo, pružit ćemo ruku svima kojima je to potpuno. Imat ćemo snažnu politiku obrane i naše zaštite, neka hrvatske oružane snage budu jamac naše stabilnosti. Kao vrhovna zapovjednica jamčim vam da će to biti tako. Vladavina prava u potpunosti, nulta stopa tolerancije protiv korupcije, kao što ste vidjeli HDZ se pod Karamarkom očistio u zadnje dvije godine. Brinut ćemo o državu, državnu upravu učinit ćemo servisom građana jer vi to zaslužujete. Vodit ćemo vanjsku politiku koja će brinuti o interesima Hrvatske. Snažno ćemo se pozicionirati u EU i NATO-u, obnoviti strateška partnerstva kao ono s našom prijateljicom Njemačkom. Rješavat ćemo otvorena pitanja sa susjedima i pozivam ih na dijalog o tome da prestanemo ta pitanja podmetati pod tepih. Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj, ali ništa manje neću tražiti za Hrvate u Srbiji, Vojvodini i drugim susjednim zemljama. Podržat ćemo Hrvate u BiH da postanu jednakopravni s ostala dva naroda, jer bez Hrvata nema ni BiH. Pozivam naše iseljeništvo da se vraća, vjerujte u ovu našu hrvatsku domovinu. Imamo snažne potencijale: resurse, geografski položaj i ove divne ljude. Vjerujte da zajedno možemo učiniti čuda, idemo zajedno u bolji život za bolju Hrvatsku”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...