Početna - IZDVOJENO - Počeo je sajam domaćih delicija, ručnih izrada i umjetničkih obrta
sajam
web

Počeo je sajam domaćih delicija, ručnih izrada i umjetničkih obrta

Jučer je počeo sajam domaćih delicija, ručnih izrada i umjetničkih obrta, a trajat će do subote 15. studenog Možete ga posjetiti svaki dan u vremenu od 9:00 do 19:00 sati na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Sajam promovira vrijednost ručnih izrada i delicije iz cijele Hrvatske. Međimurski kolači, maslinovo ulje trogirskih maslina, dalmatinske suhe smokve, slavonski kulen, primorsko ljekovito bilje, livadni med, domaća zimnica, hladno prešana ulja od buče, konoplje, koštuničavog voća, med otočnih livada i planiskih šuma, jabuke, lješnjaci i još mnoštvo hrvatskih proizvoda iz vlastite proizvodnje, a sve je garantirano domaće i kvalitetno.

Hrvatski proizvođači podijelit će svoja znanja, iskustva. Zbližavanje onih koji traže prirodnost, kvalitetu i živog čovjeka koji proizvodi, je danas velika potreba. Sve više ljudi odbija kupovati, jesti i koristiti stvari proizašle iz masovne proizvodnje, enormnih količina u kojima nema životne energije, dapače, čak i deklaracije pokazuju razinu neprirodnih tvari štetnih po čovjekovo zdravlje i još gore, na nivou svijesti. Puno štetnih s-tvari za malo novaca. Tu smo! – pobrkane vrijednosti! Nametnuta mjerila, trendovi, rješenje izvana. Vrijeme je za obrat, transformaciju, proširenje vlastite svijesti, otkrivanje unutarnnih potencijala. Izokrenute vrijednosti treba dovesti u red, svaku stvar na pravo mjesto; preuzeti odgovornost i djelovati. Proširivanje znanja, edukacija, vlastito iskustvo. Mi smo ti koji birmo, kreiramo i koji smo odgovorni za sebe i sve što imamo u životu. Spoznavanjem toga sve postaje lakše. Umjesto da mijenjamo svijet, duštvo – druge, mijenjamo ono što je jedino moguće promijeniti – sebe. Mi ne trebamo raditi DRUGAČIJE stvari, mi možemo stvari raditi DRUGAČIJE. Stoga je i ovaj način prezentiranja prigoda da se prošire znanja kroz izravni kontakt s ljudima koji proizvode, na licu mjesta svjedočiti nastanak poneke dekorativne ili uporabne rukotvorine, poručuju organizatori iz udruge Ideja Lux.

Na sajmu će biti i zanimljiva izrada Božićnih aranžmana na kojima je naglasak na cvijetova koji se izrađuju od kože. Sudjeluje i socijalna zadruga PUT sa radovima od keramike koji se izrađuju u projektu resocijalizacije i kao radna terapija (osoba koje su ostale bez posla, stana i obitelji, ovisnici). Isto tako oni sudjeluju u sakupljanju ljekovih biljaka, branje šumskih plodova, prerada u sokove, pekmeze, sirupa isl. Moći ćete više doznati o ljekovitosti biljaka, hladno prešanih ulja, npr., konoplje, za što se koristi, kako se kombinira s medom i slične “energetske bombe” koje će pokrenuti, oslobodi energetske puteve za nesmetan protok energije koja donosi iscjeljenje. Svi se proizvodi i preparati, naravno mogu i kušati, kroz svakodnevne degustacije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...