Početna - IZDVOJENO - Počinje 11. Liburnia Film Festival
11. Liburnia Film Festival

Počinje 11. Liburnia Film Festival

Od utorka 27. do subote 31. kolovoza u Opatiji bit će prikazano 25 hrvatskih filmova u programu 18 filmova u konkurenciji.

Na programu 11. Liburnia Film Festivala u dva će programska bloka (20.30 i 22.45) biti prikazano 25 hrvatskih dokumentaraca koje je izabrao selektor festivala Oliver Sertić, od kojih čak 18 u konkurenciji. Započinjemo u utorak – Nultim danom – jednom od mnogih novosti 11. LFF-a, a završavamo, u subotu, dodjelom čak sedam nagrada – drugom novosti ovogodišnjeg festivala.

Od ove godine petočlani žiri, uz nagradu za najbolji film dodijelit će nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a jedan od filmova iz regije odnijet će nagradu za najbolji regionalni film. Posjetitelji festivala dodijelit će nagradu publike.

Žiri 11. LFF-a čine redateljica i producentica Željka Sukova, dobitnica posebnog priznanja žirija prošle godine za film ‘Marijine’, riječka snimateljica i montažerka Iva Kraljević te snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas,  dok međunarodne boje brane uspješni srpski redatelj Boris Mitić te češki redatelj, producent i dokumentaristički tutor Filip Remuda. Remunda nam dolazi i kao suosnivač našeg partnera – Instituta za dokumentarni film iz Praga (IDF) koji će jednom od autora dodijeliti svoju nagradu.

Ovogodišnji Liburnia Film Festival organiziraju riječka Delta i zagrebački Restart u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.

Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Opatije i Društva hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranske županije.
Glavni medijski pokrovitelji su Novi list, HRT3, Klasik TV i Radio Rijeka dok su velika podrška festivalu i Milenij Hoteli, Morska vila, MO Ičići i U.O. ‘Lučica’.

Ulaz na sve projekcije i sva događanja je slobodan!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...