Početna - IZDVOJENO - Počinje izdavanje gradske kartice za umirovljenike
Foto: web

Počinje izdavanje gradske kartice za umirovljenike

Za izradu 65+ kartice osobe starije od 65 godina trebaju ispuniti zahtjev koji su dobili na svoje adrese te ga donijeti na jednu od lokacija na kojima se izdaju gradske kartice. Umirovljenici dobne skupine 65 plus prepaid karticu mogu zatražiti u jednoj od osam poslovnica Erste banke, na području grada Rijeke te u Opatiji, Viškovu i Matuljima. U razdoblju od ponedjeljka 15. rujna do 15. listopada omogućuje im se da karticu ili izrade odmah u samoj poslovnici ili da u određenim poslovnicama Erste banke predaju Zahtjev za izradu kartice koji potom mogu podići u roku 3 radna dana.

Oni građani koji žele odmah izraditi kartice, to mogu u poslovnici KD Autotroleja na Trgu J. Jelačića 3 te u poslovnicama Erste banke.
Od dokumenata je potrebno priložiti osobnu iskaznicu, OIB, zadnji odrezak od mirovine ili zadnju platnu listu za osobe koje su starije od 65 godina, a još uvijek rade, ispunjeni Zahtjev za izdavanje, a u slučaju da ne primaju mirovinu treba donijeti potvrdu od HZMO-a da nemaju primanja. Ako primaju stranu mirovinu, potvrdu iz banke o visini mirovine. Osobe koje imaju Torpedo karticu trebaju donijeti i tu karticu.

Isto tako, osobe koje ostvaruju pravo temeljem određenog uvjeta trebaju donijeti valjanju dokumentaciju (DDK potvrdu o darivanju krvi, Rješenje o ostvarivanju prava na neki od socijalnih uvjeta, Rješenje Centra za socijalnu skrb Rijeka o ostvarivanju prava na doplatak za pomoć i njegu ili prava na osobnu invalidninu i zadnju uplatnicu, Rješenje o ostvarivanju prava na neki od posebnih uvjeta (osobe koje imaju status stradalnika u ratu ili članovi njihovih obitelji hrvatski ratni vojni invalidi i stradalnici Domovinskog rata; udovice ili roditelji umrlih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te ratni i civilni invalidi rata).

Izrada kartice stoji 30 kuna, no taj se trošak subvencionira korisnicima iz većine gradova i općina. Tako korisnici iz Grada Rijeke ne plaćaju izradu kartice kao ni korisnici s prebivalištem u većini ostalih jedinica lokalne samouprave u okolici Rijeke.

Trošak izdavanja kartice u iznosu od 15 kuna plaćaju korisnici s područja Općine Klana, Općine Vinodolske i Grada Bakra. Korisnici iz Grada Kraljevice i Općine Viškovo s mirovinom do 2000 kuna ne plaćaju izradu kartice dok ostali korisnici s tog područja plaćaju 15 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Kvarneru intenzivne pripreme za turističku sezonu

Turistička zajednica Kvarnera održala je virtualni koordinacijski sastanak s lokalnim turističkim zajednicama te predstavnicima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ...