Početna - IZDVOJENO - Podijeljeni ključevi preostalih gradskih stanova za najam korisnicima s gradske liste
web

Podijeljeni ključevi preostalih gradskih stanova za najam korisnicima s gradske liste

Pred stambenim objektima izgrađenima na Tošini u utorak je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić u društvu svojih zamjenika Marine Gašparić i Fernanda Kirigina predao ključeve preostalih gradskih stanova osobama  koje ispunjavaju potrebne uvjete a nalaze se na Listi reda prvenstva za davanje stanova u najam,  utvrđenoj 25. veljače ove godine.

Ključeve stanova na Tošini danas su primili Damir Sadiku, Gojko Somborac, Vera Ilić, Alenka Vukelić, Valter Juraga, a u svoj stan useljava i Darko Kanceljak.

Stanovi se inače nalaze u novoizgrađenim stambenim zgradama na Tošini.

Realizirala ih je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) po Programu poticane stanogradnje (POS).

Stanovi su u vlasništvu Grada Opatije, budući je Grad od APN-a u samom startu gradnje otkupio 38 stanova, namijenjenih rješavanju stambenog pitanja osobama s Liste reda prvenstva za dodjelu stanova u najam, za što je bilo izdvojeno 22,6 milijuna kuna.

Stambene zgrade na Tošini izgrađene su, a stanovi predani vlasnicima u srpnju 2014. kada je Grad i podijelio ključeve 31 stana korisnicima koji su popunili Listu, ispunjavajući potrebne uvjete. Kako se „stara“ Lista za davanje stanova u najam iscrpila,  u periodu nakon toga  formirana je  nova gradska Lista reda prvenstva za davanje stanova u najam, prema čijem rasporedu  su danas i podijeljeni  ključevi preostalih stanova u novim zgradama na Tošini korisnicima s Liste što ispunjavaju potrebne uvjete.

Presretni novi stanari odmah su otključali vrata svojih novih domova, a mnogi od njih pritom nisu mogli sakriti svoje emocije jer neki od njih čekali su i po dvadesetak godina na svoj „krov nad glavom“.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...