Početna - IZDVOJENO - PUST 2016:PODIZANJEM PUSTA NA PAŠCU, PEHLINU I ZAMETU ZAPOČEO RIJEČKI KARNEVAL
Dolazak karnevalista

PUST 2016:PODIZANJEM PUSTA NA PAŠCU, PEHLINU I ZAMETU ZAPOČEO RIJEČKI KARNEVAL

U organizaciji riječkih karnevalskih i tradicijskih grupa na Pašcu, Pehlinu i Zametu jučer je podizanjem Pusta počeo tradicionalni Riječki karneval, jedan od najvažnijih turističkih događaja u gradu na Rječini. Maškarano ludilo trajat će sve do 10. veljače 2016. godine.

U sklopu Riječkog karnevala i ove je godine predviđen bogati zabavni program, a među najvažnijim događajima su tradicionalni Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada karnevalistima, koji će se održati 22. siječnja u Dvorani mladosti, Dječja karnevalska povorka, u subotu 30. siječnja i Međunarodna karnevalska povorka koja će se održati  u nedjelju 7. veljače 2016. godine.

Dan svetoga Antona ili Antonja 17. siječnja, dan je kad u zapadnom dijelu riječkog zaleđa mesopustari pušu u antonjski rog. Na zvuk antonjskog roga, po tradiciji svoga Pusta podignuli su i predstavnici tradicionalnih karnevalskih grupa; Mesopusna kampanja Pašac, Grobnički dondolaši, Udruga za očuvanje kulturnih običaja Pašac, Pusni odbor Pehlin i Zametske maškare i zvončari, u dvorištima Doma kulture na Pašcu i Pehlinu te dvorištu Doma ŠD „Zamet“.

Riječki karneval  organizira Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera.

Više informacija o programu i Riječkom karnevalu može se pronaći na internetskim stranicama www.Rijecki-karneval.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...