Početna - IZDVOJENO - Poduzetnicima poticaji od 220 tisuća kuna
Foto:web

Poduzetnicima poticaji od 220 tisuća kuna

Matuljskim vinogradarima, cvjećarima, uzgajivačima voća i povrća i stočarima na raspolaganju su poljoprivredni poticaji od 220 tisuća kuna, a predviđeni iznos razdijelit će se temeljem nedavno raspisanog javnog natječaja za dodjelu poticaja.

Prijave za ovaj poticaj zaprimaju se do 20. svibnja, a pravo na ostvarivanje poticaja imaju sve fizičke i pravne osobe čije se prebivalište ili sjedište nalazi na području Općine Matulji te se bave vinogradarstvom, povrćarstvom, cvjećarstvom, uzgojem ljekovitog i začinskog bilja, pužarstvom, pčelarstvom, voćarstvom i to uzgojem jabuka, krušaka, šljiva, bresaka, trešanja, lješnjaka, oraha, bobičastog i jagodastog voća te stočarstvom – govedarstvom, ovčarstvom, kozarstvom i konjogojstvom, te zadovoljavaju kriterije minimalne količine odnosno površine za ostvarivanje poticaja. Pritom će poseban naglasak biti na autohtonih sorti kao što su Brgujski kapuz i vinova loza Jarbola.

U 2013. godini su čak 52 poljoprivredna gospodarstva i fizičke osobe ostvarile pravo na poticaj poljoprivrednoj proizvodnji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...