Početna - IZDVOJENO - Poduzetnicima poticaji od 220 tisuća kuna
Foto:web

Poduzetnicima poticaji od 220 tisuća kuna

Matuljskim vinogradarima, cvjećarima, uzgajivačima voća i povrća i stočarima na raspolaganju su poljoprivredni poticaji od 220 tisuća kuna, a predviđeni iznos razdijelit će se temeljem nedavno raspisanog javnog natječaja za dodjelu poticaja.

Prijave za ovaj poticaj zaprimaju se do 20. svibnja, a pravo na ostvarivanje poticaja imaju sve fizičke i pravne osobe čije se prebivalište ili sjedište nalazi na području Općine Matulji te se bave vinogradarstvom, povrćarstvom, cvjećarstvom, uzgojem ljekovitog i začinskog bilja, pužarstvom, pčelarstvom, voćarstvom i to uzgojem jabuka, krušaka, šljiva, bresaka, trešanja, lješnjaka, oraha, bobičastog i jagodastog voća te stočarstvom – govedarstvom, ovčarstvom, kozarstvom i konjogojstvom, te zadovoljavaju kriterije minimalne količine odnosno površine za ostvarivanje poticaja. Pritom će poseban naglasak biti na autohtonih sorti kao što su Brgujski kapuz i vinova loza Jarbola.

U 2013. godini su čak 52 poljoprivredna gospodarstva i fizičke osobe ostvarile pravo na poticaj poljoprivrednoj proizvodnji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...