Početna - IZDVOJENO - Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda – 477 prekršaja

Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda – 477 prekršaja

I ovog vikenda, od 26. do 28. siječnja prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet radi sprečavanja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svih ostalih prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Ukupno je kontrolirano 927 vozila te zabilježeno 477 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila – 202 prekršaja, od kojih je 51 prekršaj zabilježen u naselju, a 151 prekršaj izvan naselja.

Najveći broj prekršitelja zatečenih u naselju, njih 38 je prekoračilo brzinu za 10 do 20 km/h u odnosu na dopuštenu, dok je izvan naselja 80 vozača prekoračilo brzinu za 10 do 30 km/h, 60 vozača za 30 do 50 km/h, a njih deset za više od 50 km/h.

U vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 48 vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg izmjerena je 46-godišnjem vozaču zaustavljenom 28. siječnja poslije ponoći na području Zameta u Rijeci.
Najvećem broju vozača – 23, izmjerena je koncentracija alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg, 12 ih je imalo koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, po šest iznad 1,50 g/kg i do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti.

Prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa zabilježeni su kod 50 vozača i suvozača te kod pet osoba na stražnjim sjedalima u vozilu, dok je 13 vozača zatečeno kako koristi mobitel tijekom vožnje.

Od preostalih 159 prekršaja, izdvajamo 13 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, devet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te šest prekršaja isteka registracije vozila.

Zbog počinjenja prekršaja svi počinitelji su sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kreće uređenje krova i fasade školske sportske dvorane u Klani

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili su OŠ Klana gdje je u pripremi investicija uređenja ...