Početna - GASTRO KUTAK - Pokrenut novi turistički brend Kvarner Wines

Pokrenut novi turistički brend Kvarner Wines

Turistička zajednica Kvarnera u sklopu razvoja turističkih proizvoda na Kvarneru, promovira i brendira gastronomiju s oznakom kvalitete „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“, pa je „Kvarner Wines“ nastavak razvoja, kako u smislu zajedničkih aktivnosti sa Zadrugom, tako i u smislu promocije naše bogate eno-gastro destinacije.
Zadruga „Vina Kvarnera“ okuplja vinogradare i proizvođače vina iz vinogradarske podregije Kvarner i Hrvatsko primorje, na kojoj se godišnje proizvede više od 2 milijuna litara vina, više je od 200 hektara vinograda, a od toga oko 150 hektara zasađeno je žlahtinom. S godišnjih preko 50.000 boca pjenušaca, Kvarner je treća hrvatska vinska regija po proizvodnji pjenušaca i to proizvedenih od autohtonih kvarnerskih sorti. Sve zajedno, zahvaljujući vrijednim proizvođačima – vinogradarima, obiteljima koje generacijama nisu napustile, pa i obnovile imanja, daje sliku zanimljive i uspješne destinacije vina.
Dogovorom oko nastavka zajedničkih aktivnosti u području razvoja proizvoda, promocije autohtonih kvarnerskih vina, edukacije, znanstvenih skupova, manifestacija i drugih aktivnosti u cilju promocije regije Kvarnera, napravljan je iskorak za cijelu destinaciju, te će poslužiti kao izvrsna osnova za kreiranje novih turističkih programa, kako za turističke agencije i grupe turista, tako i za turiste individualce. Prateći oznake „Kvarner Wines“ ujedno će moći formirati vinsku turu prema svojim željama i lokacijama.
Cilj zadruge Vina Kvarnera je promocija vina autohtonih kvarnerskih sorti od kojih su najpoznatije Žlahtina, Belica (kupaža autohtonih sorti Verdić, Mejsko, Divjaka, Jarbola, Brajkovac), Jarbola, Gegić, Trojščina i Sansigot. Izuzev promocije, zadruga se bavi i edukacijom o kulturi stola, odnosno kušanju vina organizirajući okrugle stolove, predavanja i znanstvene skupove te promovira Kvarner i Primorsko-goransku županiju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...