Početna - IZDVOJENO - Policija upozorava na lažne policijske službenike na širem riječkom području
policija

Policija upozorava na lažne policijske službenike na širem riječkom području

Policija upozorava građane na pojačani oprez vezano uz osobe koje se lažno predstavljaju kao policijski službenici te na taj način u zabludu dovode građane u namjeri da se domognu protupravne imovinske koristi.

Naime, jučer je policija zaprimila prijavu 82-godišnjeg građanina s područja Čavli koji je u svoj dom pustio osobe koje su se predstavile kao policijski službenici koji obavljaju službenu zadaću. Iskoristivši povjerenje spomenutog građanina otuđili su mu novac te se udaljili u nepoznatom smjeru.

Iako su osobe starije životne dobi vrlo često žrtve počinitelja ove vrste kaznenih djela, upozoravamo i sve ostale građane da provjere o kome se radi te da li su osobe koje su se tako predstavile uistinu policijski službenici te koji su točno razlozi njihova dolaska.

Napominjemo kako će se policijski službenici prilikom obavljanja službenih radnji u odori na zahtjev građanina kojem se obraćaju predstaviti pokazivanjem službene značke i iskaznice, dok se policijski službenici u civilnoj odjeći građanima kojima se obraćaju predstavljaju pokazivanjem službene značke i iskaznice.

Ukoliko građani i dalje sumnjaju u osobe koje se predstavljaju kao policijski službenici, mogu kontaktirati nadležnu policijsku postaju, odnosno policijsku upravu pozivom na broj 192 radi dodatnih provjera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Riječki judaši osvojili pet medalja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i mlađe seniore

Na Prvenstvu Hrvatske u judu održanom u Splitu nastupilo je 204 natjecatelja u mlađim kadetima, te 123 natjecatelja u mlađim ...