Početna - IZDVOJENO - Policijska postaja Opatija mora preseliti iz postojeće zgrade

Policijska postaja Opatija mora preseliti iz postojeće zgrade

Policijska postaja Opatija mora preseliti iz postojeće zgrade, jer je ona nakon povrata imovine došla u vlasništvo Grofa Draskovicha kojemu Ministarstvo unutarnjih poslova plaća oko milijun kuna godišnjeg najma.

“Policija se kroz dogledno vrijeme mora preseliti iz sadašnje zgrade na lokaciju koja bi im u potpunosti odgovarala”, navodi gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić putem svojeg Facebook profila. “Moja je želja, a vjerujem i svih građana, da Policija ostane u Opatiji. Lokacija koja bi im potpuno odgovarala je na Tošini, na zemljištu Grada Opatije, dok bi nam država zauzvrat dala neko drugo zemljište iste vrijednosti”, ističe.

Dujmić: Imamo rješenje, ali se s time ne slažu AM i SDP koji nude nude zgradu koja niti ne zadovoljava potrebe policije.

“Stanovnici naselja Tošina ovime bi dobili dodatna neophodna parkirna mjesta, ali i uređeno susjedstvo, a novu Policijsku postaju sa širim centrom spajao bi novi City Bus. Ali koalicija predvođena Akcijom Mladih i SDP-om se s time ne slaže i traže da Policija uredi privremenu postaju bez parkinga u uskoro bivšem vrtiću u samom centru. Ta zgrada niti ne zadovoljava potrebe policije, a niti bi policija u budućnosti trebala biti u centru Opatije. Kako se u sljedećih nekoliko godina Dom zdravlja, Hitna pomoć i Vatrogasci sele na Novu cestu, sasvim je prirodno da to učini i Policija. Želimo trajna, a ne privremena rješenja”, naveo je. (kv)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

2021. donosi smanjene turističke članarine

U cilju smanjivanja opterećenja poduzetnika u turizmu Vlada RH je nastavila smanjivati opterećenje za poduzetnike u turizmu pa će od ...