Početna - IZDVOJENO - Pomoću potvrde za upis u vrtić otkrila pogreške u sustavu
foto: web

Pomoću potvrde za upis u vrtić otkrila pogreške u sustavu

Roditelji čija djeca pohađaju neki od gradskih vrtića ili jaslica dužni su pred svake upise dostaviti potvrdu o zaposlenju. Ona je jedan od glavnih uvjeta da dobijete ili zadržite mjesto u vrtiću, a kako jedan banalan komad papira može otvoriti mnoge nedoumice, pokazuje primjer Puljanke koja je ovih dana podigla tu potvrdu.

Od ove godine roditelji više ne mogu potvrde tražiti od poslodavaca jer se nakon digitaliziranja radnih knjižica, sada ih izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Na taj se način sprječavaju i razne manipulacije, jer su se mnogi snalazili i dostavljali lažne podatke pa bi tako uspjeli nabaviti potvrdu da rade u pekari, kemijskoj čistionici ili trgovini. Sada to više nije moguće, jer sustav HZMO-a odmah će detektirati kome je radni odnos prekinut i tko više nemože dobiti potvrdu o zaposlenju.

Podigla je potvrdu, a na potvrdi su svi podaci bili pogrešno navedeni. Od toga da je skoro deset godina radila sedam sati dnevno, a zapravo je radila osam sati. Zadnje četiri godine navedeno je da radi samo 1,3 sata dnevno a u toj istoj tablici pše da je zaposlena na neodređeno i to na puno radno vrijeme.

Postavlja se pitanje tko je zapravo kriv i kako je moguće da se takvi podaci ne provjeravaju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...