Početna - IZDVOJENO - Ponovni pokušaji ilegalnog prelaska preko granice
Ilegalno preko granice

Ponovni pokušaji ilegalnog prelaska preko granice

Jučer, oko 18,30 sati na području mjesta Pasjak granična policija je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječila dvojicu 28-godišnjih državljana Albanije, dok je jedna osoba pobjegla u pravcu šume, prenosi PU primorsko-goranska.

Policija ga je pronašla jutros, oko 7 sati u blizini autobusne stanice u Pasjaku te je utvrđeno kako se radi o 25-godišnjem državljaninu Albanije koji se nalazio u društvu s 28-godišnjacima zatečenim prethodnog dana. Sva trojica albanskih državljana privedena su u Postaju granične policije Rupa.

Isto tako, 12. studenog oko 9,20 sati na željezničkom graničnom prijelazu Šapjane na izlasku iz Republike Hrvatske djelatnici granične policije zatekli su više stranih državljana. Zatečeni stranci pronađeni su skriveni među trupcima u teretnom vlaku koji prometuje na relaciji od Rijeke u pravcu Italije.
Nakon priveđenja u Postaju granične policije Rupa utvrđeno je kako se radi o tražiteljima azila u Republici Hrvatskoj. Također, je utvrđeno da su prije okončanja postupka o azilu samovoljno napustili prihvatilište u namjeri ilegalnog prelaska državne granice i odlaska u druge zemlje Europske unije. Uhvaćeni ilegalci prekršajno su prijavljeni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...