Početna - IZDVOJENO - Nabujale rijeke-prijeti i Rječina
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Nabujale rijeke-prijeti i Rječina

Obilne kiše koje su padale proteklih dana na cijelom području Hrvatske, podigle su nivo rijeka, Kupe,Mrežnice, Save, Rječine, Gacke, Like. Dodatno je pogoršalo stanje i otapanje nedavno napadalog snijega, kao i začepljeni kanali.

U svim ugroženim područjima proglašene su redovne, ali na nekim područjima i izvanredne  mjere obrane od poplava, jer se danas vrhunac vodenog vala očekuje oko podneva. Stožeri za zaštitu i spašavanje, te vatrogasne službe ulažu sve napore kako bi spriječile prodiranje vodenog vala i  eventualne štete izazvane velikim količinama vodene mase.

Osim toga i Rječina je zaprijetila lokalnom stanovništvu  u gornjem toku , ali kako njen  je vodostaj  ipak u padu, očekuje se opozivanje mjera obrane od poplava. Trenutno je na Grobniku  zbog izlijevanja vode zatvorena  cesta od Jezera do Sobola. Saznajemo da su za promet zatvorene  i ceste od Lokava do Golubinjaka, a uz Kupu dio ceste od Lukovdola do Zapeća.

Premda su poplave bile očekivane , ipak su i ove godine kao i do sada iznenadile  komunalne službe , međutim nadamo se da će njihovi napori u obrani od poplava  uroditi plodom ,te da neće biti veće štete po lokalno stanovništvo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...